Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια τα χαρακτηριστικά του καιρού

Χιονοπτώσεις – τοπικά πυκνές – αναμένονται σήμερα στα ημιορεινά της ανατολικής Χαλκιδικής, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η θερμοκρασία έχει σημειώσει ήδη σημαντική πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα πέσουν πυκνές χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο περί τα 200 με 300 μέτρα που δεν είναι κοντά στη θάλασσα.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τοπικά στα βόρεια ημιορεινά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στα ανατολικά και βόρεια είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα (υψόμετρο πάνω από 1100 μέτρα).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα πέσει υπό το μηδέν.

Την Τετάρτη αναμένονται στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στο βόρειο Αιγαίο, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους στα ορεινά, στα ηπειρωτικά ημιορεινά και παροδικά στα βόρεια πεδινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις.

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Για σήμερα αναφέρεται ότι ,έχρι το πρωί οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ημιορεινά της Ανατολικής Χαλκιδικής, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου στα 200 με 300 μέτρα που δεν είναι κοντά στη θάλασσα. Από απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βορειότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός τη νύχτα και νωρίς το πρωί για αρκετές από τις επόμενες ήμερες.

 

www.madata.gr