Κυπριακό – Κουμουτσάκος: Η αδιαλλαξία της Άγκυρας οδήγησε στο αδιέξοδο

Ευθύνες στο καθεστώς Ερντογάν για την κατάρρευση των συνομιλιών στη Διάσκεψη για Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας επιρρίπτει με γραπτή δήλωσή του την Παρασκευή (07/07/2017) ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Δυστυχώς, η αδιαλλαξία της Άγκυρας στα θέματα της ασφάλειας και της παραμονής κατοχικών στρατευμάτων, καθώς και η επιμονή της στη διατήρηση παράλογων επεμβατικών δικαιωμάτων στην Κύπρο, υπέσκαψαν μια πολύ σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού», σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος.

Και συνεχίζει: «Η Διεθνής Κοινότητα γνωρίζει καλά που βρίσκονται οι ευθύνες. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να συμβάλει ενεργά ‬ώστε:

Πρώτον: Να μην εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και του τερματισμού της σαραντατριάχρονης παράνομης κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού.

Δεύτερον: Να αποτραπεί κάθε απόπειρα αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα προκαλούσε ένταση και ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Καταλήγει δε ο Γιώργος Κουμουτσάκος: «Η υποστήριξή μας στις ενέργειες του Προέδρου Αναστασιάδη είναι στέρεη και διαρκής».

πηγη: www.newsbomb.gr