Κακοκαιρία προ των πυλών από τα βορειοδυτικά – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

H μεταβολή του καιρού που αναμένουμε θα περιλαμβάνει ισχυρές βροχές – καταιγίδες, πολύ ισχυρούς ανέμους ακόμα και ψύχρα – κρύο

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου και από τα βορειοδυτικά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Σαρδηνίας, το οποίο ενώ τα αρχικά προγνωστικά στοιχεία θέλανε να κινείται αρκετά νότια, επηρεάζοντας κατά κύριο λόγο τα νότια θαλάσσια τμήματα της επικράτειας, πλέον η κατάσταση αυτή έχει ανατραπεί, με αποτέλεσμα αυτό το κύμα κακοκαιρίας να ακολουθήσει μια πιο βόρεια τροχιά, προκαλώντας ισχυρή και επικίνδυνη κακοκαιρία  σε αρκετές περιοχές της χώρας μας.

  • Διαβάστε επίσης: Σφοδρή καταιγίδα στις Πρέσπες – Επεσε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η μεταβολή του καιρού που αναμένουμε θα περιλαμβάνει ισχυρές βροχές – καταιγίδες, πολύ ισχυρούς ανέμους ακόμα και ψύχρα – κρύο.

Αναλυτικότερα:

Προς το βράδυ της Πέμπτης ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα αρχίσουν να απασχολούν τμήματα της βορειοδυτικής χώρας. Μέσα στη νύχτα προς την Παρασκευή τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν νοτιότερα και ανατολικότερα επηρεάζοντας το σύνολο της δυτικής χώρας, αλλά και τμήματα του κεντρικού ηπειρωτικού κορμού.

Προς το μεσημέρι της Παρασκευής και στη συνέχεια τα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και η βελτίωση του καιρού και από τα βορειοδυτικά που θα αφορά τη δυτική και κεντρική χώρα.

Το Σάββατο το κύμα κακοκαιρίας θα αφορά τα ανατολικά και νότια με έναν καιρό βορείου ρεύματος στα ανατολικά ηπειρωτικά και το δυτικό Αιγαίο (που σημαίνει ψυχρός καιρός με κατά τόπους βροχές μέτριας έντασης αλλά και πολύ ισχυρό – θυελλώδη βοριά), ενώ προς Κρήτη και Δωδεκάνησα αναμένονται πιο ισχυρές βροχές – καταιγίδες.

Την Κυριακή ο καιρός θα έχει πλέον βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές για να μας μείνουν οι δυνατοί βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά με τάση όμως σταδιακής υποχώρησης και καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα – βράδυ, ενώ η ψύχρα θα είναι αρκετά έντονη προς τα ανατολικά όπου θα επιδρά και ο βοριάς.

Αξίζει να τονιστεί ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια  σε τμήματα της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας ιδιαίτερα σε περιοχές που βλέπουν σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες εκτάσεις.

in.gr