Σεπόλια: Από το «θα τον θάψω» για τον Ηλία Μίχο… στη σύλληψη για μαστροπεία

Την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και η ίδια η μητέρα της 12χρονης διερευνούν πλέον οι Αρχές στην υπόθεση βιασμού της ανήλικης στα Σεπόλια, που συνεχίζει να σοκάρει την κοινή γνώμη.

Το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθη η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού, με βασική κατηγορία τη διακεκριμένη μαστροπεία. Στη ΓΑΔΑ την επισκέφθηκαν δύο δικηγόροι.

Αρνείται τις κατηγορίες

Η ίδια δηλώνει αθώα, αρνούμενη τις κατηγορίες περί μαστροπείας. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι ο κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος επιχειρεί να την ενοχοποιήσει, ωστόσο από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτουν δεκάδες συνομιλίες που -κατά πληροφορίες- σχετίζονται με την ογκοδέστατη δικογραφία και όχι με τη μεταξύ τους επαγγελματική σχέση.

«Δεν την περιμέναμε αυτή την εξέλιξη, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Αρνείται τις κατηγορίες. Κλαίει, λέει θα αυτοκτονήσει, μη της πάρουν τα παιδιά φοβάται. Η ανακρίτρια αναμένεται να προσωποποιήσει κι άλλες κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος της» λέει η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρισκόταν από το απόγευμα και η 12χρονη για συμπληρωματική κατάθεση, ενώ αναμένεται το ίδιο και για τα ανήλικα αδέρφια της.

Το πρωί της Πέμπτης, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας η μητέρα της 12χρονης.

 

«Στο μικροσκόπιο» τραπεζικές συναλλαγές

Τα στελέχη των αστυνομικών Αρχών φέρεται να είχαν στοιχεία για τραπεζικές συναλλαγές της μητέρας, τηλεφωνήματα και μηνύματα, σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού της, ενώ σε έρευνες στο σπίτι αναζητούν και άλλες αποδείξεις για την συμμετοχή της.

Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, παρήγγειλε κατεπείγουσα έρευνα για να ανοίξουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου που έχει ήδη οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά και του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος, δηλαδή της συζύγου και του γιου του, όπως επίσης και της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού.

«Υπάρχουν και δύο εμβάσματα από αυτά που γνωρίζω εγώ χωρίς να έχουμε πάρει δικογραφία, τα οποία τα είχε κάνει το παιδί. Είχε πάρει το παιδί την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό και εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά: 20 και 25 ευρώ» δήλωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Οταν η μητέρα της 12χρονης δήλωνε οργισμένη…

Αξίζει να σημειωθεί πως η μητέρα της ανήλικης δήλωνε 48 ώρες πριν συλληφθεί οργισμένη από τις αποκαλύψεις που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και κατηγορούσε τη σύζυγο του 53χρονου Ηλία Μίχου για προσπάθεια συγκάλυψης, καθώς και τον 53χρονο κατηγορούμενο.

«Τι του είχε γράψει (στα μηνύματα) δεν διανοείστε» έλεγε η μητέρα του κοριτσιού (Aplha) και προσέθετε: «Ούτε ζητάμε χρήματα από αυτόν, ούτε τη βοήθειά του θέλουμε, ούτε πλεκτάνη έχει στηθεί, που κάθεται και λέει. Εγώ έχω πάει και έχω καταγγείλει με στοιχεία, με τα μηνύματα που έστελνε στο παιδί μου. Εγώ θα τον σκοτώσω. Αν γίνει κάτι κι αυτός ο άνθρωπος βγει έξω ελεύθερος και έχει κόσμο να τον καλύψει, εγώ η ίδια όμως θα τον θάψω.

» Δεν έχω πάει εγώ χωρίς στοιχεία να καταγγείλω κάτι, έχω πάει με πολλά στοιχεία και έχω κάνει καταγγελία. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα λεφτά ούτε θέλω κάποια αποζημίωση, ούτε τίποτα. Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να μπει στη φυλακή αυτός ο άνθρωπος γι’ αυτό που έχει κάνει, να τιμωρηθεί και έως εκεί».

Καταγγελία ότι ο 53χρονος εξέδιδε το κορίτσι σε οίκο ανοχής

Εν τω μεταξύ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων εμφανίστηκε μια γυναίκα, η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θέλει να καταθέσει στην ανακρίτρια σε βάρος του 53χρονου κατηγορουμένου ότι εξέδιδε τη 12χρονη στον οίκο ανοχής της.

Ανέφερε ακόμη ότι είχε στην κατοχή της έναν φορητό δίσκο (usb stick) με βίντεο και ότι αναγνώρισε τον 53χρονο μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Η δικηγόρος της 12χρονης χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία, η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της.

Η συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αναμένεται να ρίξει «φως» στην υπόθεση, τόσο ως προς τα καταγγελθέντα για τον οίκο ανοχής, αλλά και για τους περίπου 200 που εκδήλωσαν «ενδιαφέρον» να ασελγήσουν σε βάρος της ανήλικης, όπως προκύπτει από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι έρευνες προσανατολίζονται στην ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος μαστροπείας, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- τα επόμενα εικοσιτετράωρο αναμένονται νέες συλλήψεις ανδρών που φέρεται να έχει αναγνωρίσει το 12χρονο κορίτσι και ταυτοποιήσει οι αρχές, από τη λίστα των 200 και πλέον ατόμων, καθώς και σύλληψη από το περιβάλλον του 53χρονου.

in.gr