Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας. Πού και πότε θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Μεταβολή του καιρού από νωρίς το πρωί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν στην Κρήτη και τις ανατολικές Κυκλάδες.

Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένο ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά νότιοι με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά στα βορειοδυτικά νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες σταδιακά έως το μεσημέρι θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στην κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 12 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν θα είναι τοπικά ισχυρές. Τοπικά περιορισμένο ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ τη νύχτα τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα Δωδεκάνησα. Περιορισμένο ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και σταδιακά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι τοπικά ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και γρήγορα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 24-10-2017

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και Σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, πιθανόν στην αρχή της ημέρας στην Κρήτη και την ανατολική Μακεδονία και από το βράδυ και πάλι στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική) και πιθανόν τη νύχτα στις Σποράδες, θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε πτώση σε όλη τη χώρα.

πηγη: www.madata.gr