«Βόμβα» για τις οικογένειες: Εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 55.000 παιδιά

ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ» – ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΕΚΘΕΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Παιδικοί σταθμοί | Ειδήσεις: Έναν απίστευτο Γολγοθά καλούνται να περάσουν φέτος χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα, που αν και ικανοποιούν όλα τα κριτήρια για να πάρουν το που ισοδυναμεί με μια θέση σε δημοτικό ή ιδιωτικό παιδικό σταθμόθα δουν τα παιδιά τους να μένουν έξω από αυτούς και μάλιστα σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες.

Η είδηση έγινε γνωστή το απόγευμα της Τετάρτης (06/07/2017) όταν η Ελληνική Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για τη δράση «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής 2017-2018» και συγκεκριμένα για τον αριθμό των ατόμων που αποκτούν το voucher.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ, έγιναν συνολικά 147.773 αιτήσεις για εισαγωγή στους παιδικούς σταθμούς. Ωστόσο, το voucher κατάφεραν να εξασφαλίσουν μόλις 92.231 παιδιά, γεγονός που συνεπάγεται 55.542 θα παραμείνουν εκτός παιδικών σταθμών παρά το γεγονός ότι οι οικογένειές τους πληρούσαν όλα τα κριτήρια.

Όπως γίνεται άμεσα κατανοητό, η κατάσταση αυτή έρχεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ελληνική οικογένεια, που πλέον είτε θα αναγκαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να ψάξει για κάποιον ιδιωτικό παιδικό σταθμό, είτε να εγκαταλείψει πλήρως το κεφάλαιο «παιδικός σταθμός», με ό,τι αυτό συνεπάγεται ιδιαίτερα σε γονείς, οι οποίοι εργάζονται!

Για πολλοστή φορά, οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο διατυμπάνιζε την προστασία των οικογενειών από το βήμα του πρώτου συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, μένουν στα «χαρτιά».

Έλεγε τότε ο πρωθυπουργός με έμφαση: «Σε λίγο καιρό θα επιδοτείται όχι μόνο το τρίτο, αλλά και το πρώτο και το δεύτερο παιδί. Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε δεκάδες, εκατοντάδες παιδικούς σταθμούς. Κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά άνω των 3 ετών».

Για ακόμη μία φορά η ίδια επωδός: Λόγια, λόγια, λόγια!

Εξίσου, έκθετη, ωστόσο, είναι και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, καθώς και η ίδια τον Απρίλιο, αν και είχε εξαγγείλει πως έρχεται… οργασμός δημιουργίας νέων παιδικών σταθμών σε όλη την ελληνική επικράτεια, είχε παραπέμψει το θέμα για τις δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά στις καλένδες και συγκεκριμένα για το 2018, με τα περιβόητα αντίμετρα.

Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται πλέον, έρχεται να δυσχεράνει ακόμη περισσότερο τη ζωή των οικογενειών που ζουν στην Ελλάδα, ενώ ο τραγελαφικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το όλο ζήτημα καταδεικνύει έλλειψη σοβαρότητας απέναντι σε ένα μείζον κοινωνικό θέμα.

 

Θα υπάρξει ανακατανομή των vouchers;

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα πάντα με την ΕΕΤΑΑ, στα τέλη Σεπτεμβρίου θα γίνει ανακατανομή για όσα vouchers δεν χρησιμοποιηθούν, ώστε να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών.

Τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ;

Εξάλλου, την Τετάρτη (05/07/2017) αναρτήθηκαν και οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το σχολικό έτος 2017-2018, όπως έχει καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης ως εξής: Πίνακας κατηγορίας βρεφών Α (βρέφη από 8 μηνών έως 1,5 ετών), Πίνακας κατηγορίας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 ετών έως 2,5 ετών) και Πίνακας κατηγορίας νηπίων (νήπια από 2,5 ετών έως την προσχολική ηλικία).

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να αναζητήσουν τα αποτελέσματα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ ή στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που υπέβαλαν την αίτησή τους.

πηγη: www.newsbomb.gr