Απίστευτο: Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε δήμαρχο επειδή πλήρωνε βοσκό να πηγαίνει στα Ίμια (vid)

ΝΤΡΟΠΗ: ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΑΖΕΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ίμια | Ειδήσεις: Το όνομά του είναι Δημήτρης Διακομιχάλης και για όσους δεν τον θυμούνται ήταν ο δήμαρχος της Καλύμνου, όταν ξέσπασε η κρίση στα Ίμια τον Γενάρη του 1996, ο οποίος πήγε και ύψωσε την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα.

Σήμερα, 21 χρόνια μετά το «θερμό» επεισόδιο, η Ελληνική Πολιτεία έρχεται να τον τιμωρήσει και μάλιστα με πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το Ελεγκτικό Συνέδριο καταλόγισε στον πρώην δήμαρχο Καλύμνου το πρόστιμο αυτό, επειδή, όπως αναφέρει στην απόφασή του, ενίσχυε παράνομα επί χρόνια με ποσό ύψους 2 εκατ. δραχμών (περίπου 6.000 ευρώ) τον βοσκό που πήγαινε στα Ίμια, για να φροντίσει τις κατσίκες του.

Όλα αυτά συμβαίνουν, δυστυχώς, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, με τους εξ ανατολών γείτονες να έχουν γίνει πιο προκλητικοί από ποτέ, απειλώντας με νέα σκηνικά τύπου Ιμίων στο Αιγαίο.

Και το χειρότερο όλων είναι ότι το κράτος μοιάζει να θέτει εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες από εκείνες που επιτάσσει το συμφέρον της Πατρίδας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, ο κ. Διακομιχάλης δήλωσε: «Μετά τα γεγονότα στα Ίμια εγώ κράτησα τον βοσκό. Εγώ, ως δήμος του πλήρωνα τα καύσιμα και τα χόρτα για τα κατσίκια. Αυτές οι δαπάνες έχουν καταλογιστεί σε εμένα ότι δεν ήταν νόμιμα καταλογισμένες».

Και συνέχισε: «Μέχρι το 2002 που είμαι εγώ κράτησα το βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο στα Ίμια, εγκρίνοντάς του, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ποσό 2 εκατομμυρίων δραχμών -σημερινά 6.000 ευρώ- το χρόνο, ώστε να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα καυσίμων με τη βάρκα του στις βραχονησίδες που είναι απόσταση 6,5 μιλίων από το λιμάνι της Καλύμνου. Τα ποσά ήταν για να αγοράζει τροφή, να μεταφέρει νερό και να περιποιείται τακτικά τα κατσίκια».

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Καλύμνου, όμως, από τον Απρίλιο του 2014, ο βοσκός σταμάτησε να πηγαίνει στα Ίμια, καθώς πλέον είχε διακοπεί η οικονομική στήριξη του δήμου.

Ο κ. Διακομιχάλης, αγανακτισμένος, ανέφερε: «Δεν πάει πια… Επειδή ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ούτε το υπουργείο Αιγαίου μπόρεσε να καλύψει το ποσό αυτό. Μου καταλόγισαν ως μη νόμιμες δαπάνες 50.000 ευρώ. Απαίτηση και μάλιστα εντόκως».

«Αυτές τώρα οι δαπάνες είναι καταλογιστέες σε μένα. Με το σκεπτικό ότι δεν ήταν νόμιμα υλοποιημένες. Σήμερα, δεν υπάρχει πλέον ζώσα ψυχή στα Ίμια», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο πρώην δήμαρχος της Καλύμνου.

 

 


πηγη: www.newsbomb.gr