Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για τη μικρή Νεφέλη!

Η ταλαιπωρημένη ελληνική κοινωνία έκανε και πάλι το «θαύμα» της και δείχνοντας για ακόμα μία φορά το πρόσωπο της ουσιαστικής αλληλεγγύης, έβαλε το «χεράκι» της, για τη συγκέντρωση του ποσού που είναι απαραίτητο για τη θεραπεία της μικρής Νεφέλης.

Οπως ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος τα χρήματα για την μικρή βρέθηκαν και έτσι θα μεταβεί κανονικά στην Ιταλία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πρωτοφανής και συγκινητική. Εκατοντάδες συμπολίτες μας απ’ όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του ΙΣΑ και συμμετείχαν στην προσπάθεια να στηρίξουμε τη Νεφέλη στη μάχη που δίνει για τη ζωή της».

Η Νεφέλη διεγνώσθη τον Ιούλιο, με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και κάνει χημειοθεραπεία στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Αγία Σοφία. Σύμφωνα με το θεραπευτικό Πρωτόκολλο AEWS003.1 χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου και πρέπει να χειρουργηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με την κρίση των Θεραπόντων Ιατρών έχει προγραμματισθεί η μετάβασή της σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού με αποδεδειγμένη εμπειρία, στο RIZZOLI ORTOPEDICO ISTITUTO, στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Η μητέρα της μικρής απηύθυνε έκκληση μέσω του ΑΝΤ1, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε προηγουμένως γνωστοποιήσει την ανάγκη που έχει το παιδί.

Ο έρανος για τη συγκέντρωση χρημάτων για τη Νεφέλη ξεκίνησε όταν οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ απέρριψαν το αίτημα της οικογένειάς της να αποζημιώσουν το επιβεβλημένο ταξίδι στην Ιταλία.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη η εισαγωγή της Νεφέλης στο Ιταλικό νοσοκομείο θα γίνει κανονικά στις 28 Σεπτεμβρίου καθώς το χειρουργείο έχει προγραμματιστεί 1 με 2 Οκτωβρίου.

Πλέον το κορίτσι και η οικογένειά του μπορούν να ελπίζουν, χάρη στην κινητοποίηση του κόσμου.

 

 

πηγη: www.madata.gr