Στον Πειραιά σήμερα το ιστορικό ιστιοφόρο πλοίο “Palinuro”

Στο λιμάνι του Πειραιά θα αγκυροβολήσει, από τις 12 έως τις 15 Αυγούστου, το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού «Palinuro».

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, η απόφαση να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο εκπαιδευτικό ταξίδι του 2017, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την επιθυμία σύσφιξης των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και υπογραμμίζει την φιλία προς τον ελληνικό λαό, μέσω της παρουσίας ενός πλοίου συμβόλου της Ιταλίας και του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης, γνωστοποιεί πως όσοι αγαπούν τα πολεμικά πλοία ή έχουν απλώς την περιέργεια να δουν ένα από κοντά, θα μπορέσουν να επισκεφθούν το ιστιοφόρο Palinuro το Σάββατο, από τις 16:00 έως τις 19:00, την Κυριακή, από τις 10:00 έως τις 12:00 και 16:00 έως 19:00, και τη Δευτέρα, από τις 10:00 έως τις 12:00 και 16:00 έως 18:00.

Το Palinuro είναι ένα ιστορικό ιστιοφόρο πλοίο, τύπου γολέτας, με το οποίο εκτελείται το φετινό εκπαιδευτικό ταξίδι των ναυτικών δοκίμων της Ιταλικής Σχολής Υπαξιωματικών του Ταράντο (Taranto).

Μετά τον σταθμό στον Πειραιά, το Palinuro θα συνεχίσει το ταξίδι του στο Αιγαίο και θα καταπλεύσει στα λιμάνια της Λάρνακας και της Ρόδου, συνεχίζοντας την εκπαίδευση των νέων δοκίμων στις ναυτικές και ναυτιλιακές επιστήμες.

πηγη: www.newsit.gr