Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση

Για σήμερα το πρωί, στις 10:30, μετατέθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση, μετά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για ονομαστική ψηφοφορία.

Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά στην ψήφιση του νομοσχεδίου επί της αρχής, επί των άρθρων 3 (για τις ακαδημαϊκές ελευθερίες), 15 (για την ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων) και 32, 34, 36 (για διαδικασία ίδρυσης, επιλογή φοιτητών και επιλογή διδασκόντων σε ΠΜΣ) και επί της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «τροποποίηση-συμπλήρωση διατάξεων του Κώδικα Συμβολαιογράφων (ν. 2830/2000) και επανακαθορισμός του νομοθετικού πλαισίου των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων.

Στο μεταξύ, σε οξείς τόνους, όπως αναμενόταν, διεξήχθη στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν σκληρή κριτική στις προτεινόμενες αλλαγές. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι το νέο νομοσχέδιο φέρνει περισσότερη δημοκρατία στα ΑΕΙ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ θα το καταργήσει.

πηγη:www.madata.gr