Σάλος με τις δηλώσεις Μπογδάνου: Τον «άδειασε» ο ΣΚΑΙ – Τι απαντά το Μαξίμου

Χαμό στα social media και πόλεμο ανακοινώσεων προκάλεσε η δήλωση του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ για την επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου και τους «συντρόφους» του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατά τη διάρκεια της εκπομπής του συνέδεσε τον Αλέξη Τσίπρα με τους ανθρώπους πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου λέγοντας: «Είναι ένα μήνα και μία βδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού κι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα γεια. Δηλαδή να του πει είστε καλά; Χρειάζεστε κάτι ή τέλος πάντων ως πρωθυπουργός σε πρωθυπουργό».

Αυτή η φράση του δημοσιογράφου προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΚΑΙ που με ανακοίνωσή του «άδειασε» τον κ. Μπογδάνο.

Αναλυτικά:

«Ο ΣΚΑΪ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο ΣΚΑΪ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μην γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος όμως δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση του ΣΚΑΙ και έσπευσε μέσω Facebook να απαντήσει, κατηγορώντας ουσιαστικά τον σταθμό για «μη σφαιρική παρουσίαση των γεγονότων».

«Η ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΚΑΪ για μένα δεν αναφέρει καν τί είπα», έγραψε ο δημοσιογράφος αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του σταθμού του Φαλήρου.

Η δήλωση Μπογδάνου έφτασε μέχρι το Μαξίμου το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις. Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΪ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης».

πηγη: www.newsbomb.gr