ΠΟΛΙΤΙΚΑ Νέα Δημοκρατία: «Αιχμάλωτοι της κυβέρνησης παραμένουν οι συμβασιούχοι»

Νέα Δημοκρατία: Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την για λανθασμένους και υστερόβουλους χειρισμούς στο θέμα των συμβασιούχων των δήμων στον τομέα της καθαριότητας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε για το ζήτημα και στην οποία αναλύει το γιατί οι συμβασιούχοι παραμένουν αιχμάλωτοι της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την κοινωνία, αλλά για την εκλογική της πελατεία. Ακόμα και τώρα, παρά την χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ακροβατεί με μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία έχει προφανή νομικά και συνταγματικά προβλήματα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί απλά να κερδίσει χρόνο, υπόσχεται νέες ανανεώσεις συμβάσεων και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις μόνο και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά πως επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα. Δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες, κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους και μετακυλύει την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο μέλλον.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση. Δίκαιη και έντιμη απέναντι στους συμβασιούχους που πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν. Θεσμικά αξιόπιστη γιατί είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τους νόμους για τις νέες συμβάσεις που απαιτούνται.

Καινοτόμα και οικονομικά βιώσιμη γιατί ανοίγει το δρόμο σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών μέσω της σύμπραξης με ιδιωτικούς φορείς. Τελικό μας μέλημα είναι η παροχή στους πολίτες των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών με το χαμηλότερο κόστος», καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγη:www.tilegrafima.gr