ΠΑΣΟΚ: Είχαμε νομοθετήσει μετεγκατάσταση του οικισμού Αγ. Αναργύρων

Στον απόηχο της κατολίσθησης στο Αμύνταιο

Για «πολύ μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την πρωτοφανή κατολίσθηση στο λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο, λόγω της οποίας πρέπει να εκκενωθεί ο οικισμός Αγίων Αναργύρων. Ως κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ είχε νομοθετήσει την μετεγκατάσταση τριών συνολικά οικισμών της περιοχής, όμως το σχέδιο «έμεινε στα αζήτητα».

«Το ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη του στην περιοχή ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή για όλη την εξέλιξη και σε σύντομο χρόνο θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση τόσο από τη Διοίκηση της ΔΕΗ όσο και από τον αρμόδιο υπουργό» αναφέρει το κόμμα.

«Σε ό,τι αφορά τον οικισμό των Αγίων Αναργύρων οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες και δεν αναιρούνται από το γεγονός ότι ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Η μετεγκατάσταση του οικισμού που νομοθετήθηκε από το ΠΑΣΟΚ2,5 χρόνια τώρα βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν. Οι υποσχέσεις και τα λόγια περίσσεψαν και οι πράξεις έλειψαν παντελώς.

»Όλες οι μετεγκαταστάσεις οικισμών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, τέσσερις τον αριθμό, νομοθετήθηκαν και προχώρησαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα βρίσκονται στα αζήτητα ή σημειώνουν απελπιστικές καθυστερήσεις.

»Η συμπεριφορά της κυβέρνησης Τσίπρα στην περιοχή με την τεράστια συνεισφορά στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας είναι επιεικώς απαράδεκτη και για τους κατοίκους της περιφρονητική. Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΠΗΓΉ: tovima.gr