Μενίδι – Οδηγός λεωφορείου: “Ευτυχώς που η σφαίρα πέρασε δίπλα μου” [vid]

Μόλις 20 ημέρες μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου, σημειώθηκε δεύτερο περιστατικό με αδέσποτες σφαίρες, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα!

Όπως μετέδωσε την Πέμπτη (29.06.2017) η εκπομπή “Live News’ του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, δύο αδέσποτες σφαίρες πέρασαν ξυστά από οδηγό λεωφορείο, ο οποίος βρισκόταν με συναδέλφους του στην αφετηρία επί της οδού Χρήστου Δέδε.
Μάλιστα, το περιστατικό έγινε πίσω από το σχολείο, όπου ο Μάριος έχασε τη ζωή του το βράδυ της 8ης Ιουνίου, κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής.

“Ευτυχώς που η σφαίρα πέρασε δίπλα μου”, είπε χαρακτηριστικά ο οδηγός του λεωφορείου στο “Live News” και πρόσθεσε: “Εκεί που καθόμουν και έκανα το διάλειμμά μου στο τραπεζάκι, άκουσα ένα θόρυβο μεταλλικό πάνω… και πέφτει από δίπλα μου ακριβώς δεξιά από το κεφάλι και από το χέρι μου, ξυστά κάτω στα πόδια μου μια σφαίρα. Πήγε ένα μέτρο πιο πέρα μετά και σταμάτησε”.

 

 

Το χρονικό της δολοφονίας του Μάριου

 

Είναι Πέμπτη, 8 Ιουνίου του 2016 και στο δημοτικό σχολείο Μενιδίου γίνεται μια σχολική γιορτή. Η ώρα είναι περίπου 20:00 το βράδυ και η γιορτή του σχολείου ξεκινά.

Συμμετείχαν όλα τα τμήματα και όλες οι τάξεις, με κάθε μία από αυτές να παρουσιάζουν ένα σύντομο σκετς. Μιλάμε για ένα μεγάλο σχολείο, με 700 παιδιά, συνεπώς καταλαβαίνει κανείς αν συνυπολογίσει και τους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί, πως ο κόσμος που βρισκόταν στο σχολείο λίγα λεπτά πριν την τραγωδία ήταν πάρα πολύς.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο 11χρονος Μάριος έμελλε να πέσει στο έδαφος, αφού μια “αδέσποτη” σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι του. Κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό. Το παιδί βρισκόταν στο πλάι των συμμαθητών του όταν ξαφνικά κατέρρευσε.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 11χρονου παιδιού. Η γυναίκα είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται στο σχολείο. Ήταν παρούσα στο περιστατικό και έτρεξε αμέσως στο πλευρό του παιδιού της. Όλοι αρχικά πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε. Όταν είδαν αίμα πίστεψαν ότι το παιδί χτύπησε το κεφάλι του πέφτοντας. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων όπου διασωληνώθηκε, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν.

ΠΗΓΗ:www.newsit.gr