Ρούλα Πισπιρίγκου: Προθεσμία για τις 16 Νοεμβρίου για να απολογηθεί

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε περί τις 09:30 στην 35η ανακρίτρια. Πήρε προθεσμία για τις 16 Νοεμβρίου.

Η 33χρονη, που έλαβε την κλήση της σε απολογία πριν από περίπου μια εβδομάδα, εμφανίστηκε στα δικαστήρια και μέσω του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια πολυήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Υπενθυμίζεται, ότι το καλοκαίρι έπειτα από μελέτη του ογκωδέστατου φακέλου, τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τις εξηγήσεις που έδωσε η 33χρονη, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης στέλνοντας την υπόθεση στην ανάκριση.

Η δίωξη στηρίχθηκε στα ιατροδικαστικά δεδομένα που καταγράφονται στην πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλογριά, καθώς και στις μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που είχαν επαφή με τα δύο περιστατικά των μικρών κοριτσιών. Επιβαρυντικό στοιχείο για την απόδοση της βαρύτατης κατηγορίας ότι σκότωσε και τα δύο μικρότερα παιδάκια της, αποτέλεσε για τους δυο εισαγγελείς το γεγονός ότι μόνον εκείνη ήταν μαζί τους τη στιγμή του θανάτου τους, κάτι που είχε γίνει και με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ποια στοιχεία «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ειδικότερα, για τον θανάτο της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί περιγράφουν στις καταθέσεις τους που είναι στη δικογραφία την εικόνα μιας μητέρας που άρχισε να καλεί σε βοήθεια, όταν το παιδάκι ήταν πια παγωμένο, δηλαδή είχε πεθάνει πριν από ώρα. Μάλιστα, ένας από τους γιατρούς στην κατάθεση του εξηγούσε ότι η εικόνα της μικρής ήταν «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση» και όχι ενός παιδιού που μόλις του είχε συμβεί κάτι εντός νοσοκομείου

Στις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία. Μάλιστα, γιατροί και νοσηλευτές στις καταθέσεις τους, σημειώνουν μεταξύ άλλων, ότι το παιδί έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, αν και είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία, είχε ελεγχθεί ιατρικά και ήταν καλά στην υγεία της.

Σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας, βρέφους 6 μηνών, από τη δικογραφία προκύπτει, ότι υπήρξαν σημάδια αίματος στο στόμα του μωρού, γεγονός που πιστοποίησε κατά τους ιατροδικαστές και τους εισαγγελείς, ότι ο θάνατος του ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Και στην περίπτωση της Ίριδας το παιδάκι είχε πεθάνει ώρα πριν ειδοποιήσει η μητέρα του και φθάσουν οι διασώστες, αφού το βρήκαν σε νεκρική ακαμψία, γεγονός που κατά τους ιατροδικαστές, αποτελεί απόδειξη, ότι ο θάνατος του είχε επέλθει ώρα πριν.

newsbomb