Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη.

Από το μεσημέρι της Τρίτης εκδόθηκε δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη χώρα μας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους που την Τετάρτη θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι. Επίσης θα επηρεαστεί η δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, η κεντρική και βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία.

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι  και την Πέμπτη το σύστημα αυτό θα περάσει ανατολικότερα και θα συνεχιστούν τα έντονα φαινόμενα κατά διαστήματα στη κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης και από τα νοτιοδυτικά θα επηρεαστεί η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από την Κεντρική Μεσόγειο κινείται ανατολικά και θα μας επηρεάσει.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται σύστημα στην περιοχή της Ιταλίας το οποίο έχει ανατολική κίνηση και θα επηρεάσει τα ανατολικά κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά.

Την Τετάρτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και την Μακεδονία, ενώ βαθμιαία εξασθένηση θα έχουμε στα βορειοδυτικά από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και θα  φτάσει τους 18 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 21 και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές, με εξασθένηση από το βράδυ. Άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.  Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: news247.gr