Βραζιλία: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση του φράγματος

Εκτός από τους δεκάδες νεκρούς υπάρχουν και περισσότεροι από 300 αγνοούμενοι, για τους οποίους δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί.

Τραγωδία δίχως τέλος στην Μπρουματζίνιου, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, καθώς στους 58 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών, με τους αγνοούμενους να υπολογίζονται σε πάνω από 300 και ενώ οι έρευνες ξανάρχισαν, μετά την διακοπή τους λόγω των φόβων περί θραύσης ενός δεύτερου φράγματος τελμάτων, των απορριμμάτων που προκύπτουν από την επεξεργασία μεταλλευμάτων.

Ο αριθμός των νεκρών «αναμφίβολα πρόκειται να αυξηθεί», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας στην Πολιτεία Μίνας Ζεράις, και ανέφερε ότι τα θύματα αυξήθηκαν επειδή προστέθηκαν οικογένειες που δεν βρίσκονταν στον αρχικό κατάλογο. Εντοπίστηκε ένα λεωφορείο με ακόμη απροσδιόριστο αριθμό πτωμάτων στο εσωτερικό του, είπε, σύμφωνα με το ΑFP.

Την Κυριακή, πολλοί κάτοικοι της περιοχής, που ακόμη δεν έχει συνέλθει από το τραύμα της καταστροφής της Παρασκευής, όταν κατέρρευσε το φράγμα στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου της εταιρείας Vale, ξύπνησαν πανικόβλητοι διότι ηχούσαν σειρήνες που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο θραύσης άλλου ενός φράγματος.

 

madata