Τζανακόπουλος: αποκλείεται η λήψη νέων μέτρων

Αποκλείει το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ή ενεργοποίησης του κόφτη, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Νομίζω ότι μετά και την χθεσινή δήλωση της Κ. Λαγκάρντ αποκλείεται μια τέτοια εξέλιξη. Το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει περαιτέρω μέτρα ούτε για το 2018 πράγμα που είχε ούτως ή άλλως κλείσει ήδη από την 1η αξιολόγηση.

Η χθεσινή μάλιστα δήλωση έρχεται να διαψεύσει για άλλη μια φορά τους κατ’ επάγγελμα καταστροφολόγους μιας μερίδας των ελληνικών ΜΜΕ αλλά και της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι βγαίνουμε οριστικά από την μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018. Όσο για τα σενάρια εφαρμογής του κόφτη θα σας πω ότι οι ίδιοι που τα επαναφέρουν σήμερα διαψεύστηκαν και το 2016 και το 2017» τονίζει χαρακτηριστικά, μιλώντας στον «Real FM».

Απαντώντας στο ερώτημα μήπως σε διαφορετική περίπτωση λύση θα ήταν οι κάλπες ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε. «Σήμερα λοιπόν δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάλπες – αυτές θα γίνουν το 2019 με την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά αυτοδύναμη – αλλά για το πολιτικό σχέδιο που θα δημιουργήσει τους όρους για την δικαιότερη διανομή του παραγόμενου πλούτου και τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τέλος, όταν ερωτάται μήπως η κυβέρνηση σκέφτεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά την επιμονή της αντιπολίτευσης πως χάνει την πλειοψηφία, επιτίθεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου και υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

«Το μέγεθος της ήττας (σ.σ. της Νέας Δημοκρατίας) δεν μπορεί να περιοριστεί όσο και αν προσπαθούν διάφοροι δημοσιολογούντες υποστηρικτές του – με αμηχανία είναι αλήθεια – και αν συνεχίσει να υποπίπτει σε τέτοιες παροιμιώδεις αστοχίες πολύ φοβάμαι ότι θα είναι εκείνος που θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κόμμα του».

 

πηγη: www.madata.gr