Το τελευταίο αντίο στον Κατσίφα. Εξονυχιστικοί έλεγχοι και έκκληση για αυτοσυγκράτηση

Το τελευταίο αντίο θα πουν στις 14:00 ώρα Ελλάδας στον 35χρονο ομογενή συγγενείς, φίλοι και χιλιάδες ομογενείς και Ελλαδίτες.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου του χωριού Βουλιαράτες από τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο.

Επικήδειους θα αναγνώσουν φίλοι του 35χρονου, ενώ το ηπειρωτικό μοιρολόι θα ακουστεί από τον γνωστό ερμηνευτή των τραγουδιών της Ηπείρου, Σάββα Σιάτρα.

Η σορός του 35χρονου Βορειοηπειρώτη μεταφέρθηκε χθες από τα Τίρανα στον τόπο καταγωγής του. Η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ήταν σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη.

Στο χωριό Βουλιαράτες αναμένεται να συγκεντρωθούν χιλιάδες κόσμου, υπό αυστηρά αστυνομικά μέτρα. Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, επί ποδός βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί, ενώ Έλληνες αστυνομικοί βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με Αλβανούς συναδέλφους τους.

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν στις 4 τα ξημερώματα από το άγαλμα Βενιζέλου τρία λεωφορεία με περίπου 150 άτομα. Λεωφορεία προς τους Βουλιαράτες ξεκίνησαν και από άλλες πόλεις, όπως Αθήνα, Λάρισα και Γιάννενα.

Έκκληση από τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη προς του Έλληνες να δείξουν αυτοσυγκράτηση

Να τιμήσουν τον νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και την τελετή έχουν καλέσει τα Υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, όσους Έλληνες πολίτες μεταβαίνουν στις Βουλιάρατες για την κηδεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται από παράγοντες και των δύο υπουργείων, «καλούνται οι Έλληνες πολίτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για την κηδεία, να τιμήσουν το νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Εξονυχιτικοι είναι οι έλεγχοι των Αλβανών στα σύνορα σε όσους επιχειρούν να παραστούν σήμερα στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Όπως καταγγέλλει ένας από αυτούς οι Αλβανοί αστυνομικοί των “έγδυσαν” για να δουν τα τατουάζ του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ζητήθηκε από τους ταξιδιώτες να παραδώσουν την ελληνική σημαία.

Είναι χαρακτηριστική η καταγγελία Έλληνα ταξιδιώτη ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί τον κατέβασαν από το λεωφορείο, τον οδήγησαν σε ένα μικρό δωμάτιο και εκεί ουσιαστικά τον έγδυσαν.

Όπως μεταφέρει ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 στα σύνορα ο νεαρός που επιχείρησε να περάσει στην Αλβανία κατήγγειλε ότι οι Αλβανοί του απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα γιατί είχε στο κορμί του τατουάζ με αρχαία ελληνικά σύμβολα.

Άλλος νεαρός κατήγγειλε ότι οι Αλβανοί του ζήτησαν να παραδώσει την ελληνική σημαία που είχε μαζί του και όταν εκείνος το αρνήθηκε απαγορεύτηκε και σε εκείνον η είσοδος στη χώρα.

Οι έλεγχοι των Αλβανών στα σύνορα είναι πολύ σχολαστικοί και από την ελληνική πλευρά οι αστυνομικοί συστήνουν σε όσους επιχειρούν να περάσουν σήμερα στα σύνορα να αφήσουν πίσω τους αντικείμενα όπως σημαίες ή μπλουζάκια τα οποία μπορεί να τους “μπλοκάρουν την είσοδο στην Αλβανία

 


madata