Θέλουν γραπτώς τις δεσμεύσεις Τσίπρα για να συνεδριάσουν και να μαζευτούν τα σκουπίδια

– Συνδικαλιστές καταγγέλουν ότι ζητούνται τα στοιχεία τους για να ασκηθούν ποινικές διώξεις μετά την παρέμβαση εισαγγελέα
– Νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, κ. Τράκας βγαίνοντας από το πρωθυπουργικό γραφείο έκανε λόγο για καλό κλίμα αλλά δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του
– Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δηλώνουν στο newsit.gr ότι η συνάντηση πηγε καλά

Ενα παιχνίδι εντυπώσεων παίζεται έως αυτή την ώρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Μπορεί μεν να έγινε σε καλό κλίμα η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όμως η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συνεδριάσει για να πάρει τις τελικές της αποφάσεις μόνο όταν δει και γραπτώς όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές η ΓΑΔΑ ζήτησε πριν από λίγο και τα στοιχεία των μελών της εκτελεστικής επιτροπής για να ασκηθούν ποινικές διώξεις μετά την χθεσινή παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας. «Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα; Ας έρθουν να μας συλλάβουν», λένε οι συνδικαλιστές.

Νωρίτερα αισιόδοξος αλλά χωρίς να δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Νίκος Τράκας μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τράκας βγαίνοντας είπε ότι έγινε μια καλή συνάντηση σε καλό κλίμα. «Εγιναν βελτιώσεις κατατέθηκαν νέες προτάσεις και θα τις συζητήσουμε σε μια ώρα στην εκτελεστική επιτροπή, και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι: «Κάναμε εναν αγώνα και δεν έχουμε τίποτα με κανέναν. Δεν είμαι μόνος μου θα αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του πρωθυπουργού περιλαμβάνει την κατάργηση του ορίου ηλικίας για συμμετοχή των συμβασιούχων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οι συνδικαλιστές απέφυγαν να πάρουν θέση για τη στάση που θα κρατήσουν σε σχέση με τις κινητοποιήσεις, ωστόσο οι περισσότεροι έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη.

 

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν ότι η συνάντηση πήγε καλά και πως οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα αποφασίσουν αναστολή των κινητοποιήσεων.

πηγη:www.newsit.gr