Τα σκούρα χείλη είναι το must του φθινοπώρου! Πώς θα πετύχεις τη μεγάλη τάση της σεζόν χωρίς… λάθη!

Το σκούρο κραγιόν είναι υπέροχο και λατρεύουμε να το φοράμε κάθε φθινόπωρο και χειμώνα για την goth αλλά ταυτόχρονα ρομαντική διάθεση που χαρίζει σε κάθε look.

Από κόκκινο, μπορντώ και βουργουνδί μέχρι τις πιο ζεστές σοκολατί αποχρώσεις ακόμα και το μαύρο, τα σκούρα χρώματα στα χείλη είναι απλά η μεγαλύτερη beauty εμμονή μας τους κρύους μήνες! Διαβάστε παρακάτω…

Τι γίνεται όμως όταν έρχεται η ώρα να το εφαρμόσεις στα δικά σου χείλη; Ξέρεις.. εκείνη την αμήχανη στιγμή που χρειάζεσαι απόλυτα σταθερό χέρι και μεγάλη ακρίβεια για να βάψεις τα χείλη σου και το αποτέλεσμα να δείχνει κομψό και όχι …πραγματική καταστροφή! Aπό την άλλη αφού καταφέρεις να βάψεις τα χείλη σου στο χρώμα που διάλεξες πρέπει να ξέρεις και πως να το διατηρήσεις σταθερό.

 

Στην πραγματικότητα αυτό που φαίνεται αληθινός άθλος (όπως και η γραμμή του eyeliner για πολλές) δεν είναι τόσο δύσκολο αν προσέξεις και ακολουθήσεις ορισμένα μικρά tips!

1. Διάλεξε απόχρωση

Όλα ξεκινούν από εκεί: Το τέλειο χρώμα, αυτό που σου πηγαίνει και κολακεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου είναι το νούμερο ένα! Για την επιλογή του έχε πάντα στο μυαλό σου την συμβουλή των μεγαλύτερων make up artists. Τα ανοιχτόχρωμα δέρματα δείχνουν τέλεια με βαθιά κόκκινα, οι μεσαίες/σταράτες επιδερμίδες αγαπούν την παλέτα του κακάο και της καραμέλας, ενώ οι πιο θερμοί τόνοι δέρματος είναι εντυπωσιακοί με δαμασκηνί και μοβ.

2. Προετοίμασε τα χείλη

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο η φροντίδα των χειλιών είναι επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας. Κάνε απολέπιση χρησιμοποιώντας μια μαλακή οδοντόβουρτσα για μερικά δευτερόλεπτα ή χρησιμοποίησε ένα scrub, που θα απομακρύνει το ξερό δέρμα και τα νεκρά κύτταρα. Στην συνέχεια ενυδάτωσε με ένα lip balm.

3.Τέλεια εφαρμογή

Άπλωσε το κραγιόν σου από το κέντρο των χειλιών και προς το πλάι και ολοκλήρωσε τις λεπτομέρειες με ένα λεπτό πινελάκι. Αν θες στην συνέχεια χρησιμοποίησε μολύβι χειλιών στην ίδια απόχρωση για τέλειο σταθερό περίγραμμα. Τέλος αν κάπου σου ξέφυγε μπορείς πάντα να διορθώσεις με λίγο κονσίλερ!

4. Επανάλαβε

Αν το κραγίον σου μετά από ένα γεύμα ή ποτό έχει ξεθωριάσει, άπλωσε μικρή ποσότητα στο κέντρο του κάτω χείλους και πίεσε τα χείλη σου μεταξύ τους για να πετύχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

5. Δημιούργησε το τέλειο Vamp look!

Εύκολο, γρήγορο, εντυπωσιακό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι highlighter για σέξι λάμψεις στα ζυγωματικά, το σκούρο σου κραγιόν και κονσίλερ για να διορθώσεις και να αναδείξεις το σχήμα των χειλιών!

Έτοιμη!

 

Bovary.gr