Στο Εφετείο ο Τσοχατζόπουλος και η κόρη του Αρετή.Περιμένουν την απόφαση

Στο Εφετείο βρίσκονται ο Ακης Τσοχατζόπουλος και η κόρη του Αρετή, αναμένοντας την απόφαση επί των αιτημάτων αναστολής της ποινής τους.

Με βάση την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου στην φυλακή επιστρέφουν, εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την κόρη του Αρετή και η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας άκουσε χθες την απόφαση του δικαστηρίου χωρίς να αντιδράσει στο ακροατήριο ενώ απούσα από τη δικαστική αίθουσα ήταν η συζύγος του Βίκυ Σταμάτη.

Στην φυλακή επιστρέφουν ή παραμένουν και οι: Αστέριος Οικονομίδης, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργαλάκη.

Οι περισσότεροι απο τους καταδικασθέντες, που επιστρέφουν στη φυλακή, έχουν ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος από τις ποινές τους και κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του “νόμου Παρασκευόπουλου” πρόκειται να αποφυλακιστούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά οι ποινές που ανακοίνωσε το δικαστήριο είναι οι εξής :

Άκης Τσοχατζόπουλος: 19 χρόνια κάθειρξη

Αστέριος Οικονομίδης: 8 έτη κάθειρξη

Φρόσω Λαμπροπούλου: 12χρόνια κάθειρξη- χωρίς ελαφρυντικό-

Νίκος Ζήγρας: 4 χρόνια φυλάκιση

Γιώργος Σαχπατζίδης: 9 κάθειρξη

Αρετή Τσοχατζοπούλου: 8 χρόνια κάθειρξη

Βίκυ Σταμάτη : 8 χρόνια κάθειρξη

Ιωάννης Σμπώκος : 8χρόνια κάθειρξη

Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα: 5 κάθειρξη

Νίκος Γεωργουλάκης: 6 καθειρξη

Παναγιώτης Σταμάτης: 4 χρόνια ποινή φυλάκισης

Οράτιος Μελάς: 6 χρόνια κάθειρξη

Κωνσταντίνος Αντωνιάδης: 6 χρόνια κάθειρξη

Γκούντρουν Μόλντενάουερ: 4 χρόνια ποινή φυλάκισης

Νίκος Καρατζάς : 4 χρόνια φυλάκιση

Γιώργος Κωνσταντάτος: 6 χρόνια κάθειρξη

Τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν κατά περίπτωση είναι αυτά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ποιοι μένουν εκτός φυλακής

Η λογίστρια του πρώην Υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, άκουσε να της επιβάλλεται ποινή κάθειρξης 12 ετών, ωστόσο έχει ήδη εκτίσει τον ελάχιστο χρόνο παραμονής της στην φυλακή και έτσι δεν πρόκειται να επιστρέψει σε αυτήν.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να μην οδηγηθεί στην φυλακή ούτε ο Οράτιος Μελάς, στον οποίο επιβλήθηκε κατ´ οίκον περιορισμός με όρους. Αν κάποιος από αυτούς παραβιαστεί, ο καταδικασθείς θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Αν και οι ποινές τους δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, εκτός φυλακής μένουν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου και οι: Νίκος Ζήγρας, Μαρία – Ταλιτά Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρταζάς και Γκούντρουν Μουλντενάουερ (σημ: η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου). Το Εφετείο μετέτρεψε τις ποινές τους σε εξαγοράσιμες, τις οποίες θα αποπληρώσουν σε ως 36 δόσεις. Σε δήλωση του, ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου και της μητέρας της Γκουντρουν Μουλντενάουερ, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι “το δικαστήριο έδειξε επιείκεια στις εντολείς του, καθώς από την αρχή είχαν επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο όλα τα ακίνητα και άρα δεν προκάλεσαν ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο”.

Η εκδίκαση στο Εφετείο της υπόθεσης για τις μίζες απο εξοπλιστικά προγράμματα κράτησε περίπου 3 χρόνια και είναι ενδεικτικό ότι άπαντες οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για ξέπλυμα χρήματος.

πηγη: www.madata.gr