Στην ΑΕΚ ο Λιβάγια με… συμφωνία για τριετία

Είναι πλέον επίσημο. Με τη φανέλα της ΑΕΚ θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος θα.. φοράει στην πλάτη το “10”. Η συμφωνία με την Λας Πάλμας σε περίπτωση που η Ένωση πληρώσει τη ρήτρα αγοράς.

Ο Μάρκο Λιβάγια έφτασε στη χώρα μας το μεσημέρι του Σαββάτου (01/07) πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια πήγε στα γραφεία της ΑΕΚ, εκεί όπου υπέγραψε στους “κιτρινόμαυρους”.

Η ΑΕΚ αποκτάει τον 24χρονο Κροάτη επιθετικό για ένα χρόνο, με τη μορφή δανεισμού από την Λας Πάλμας, ενώ στη συμφωνία των δυο ομάδων υπάρχει και ρήτρα αγοράς του παίκτη στα 2 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση που η Ένωση αποφασίσει αγοράσει τον Λιβάγια από την ισπανική ομάδα, οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει να υπογραφεί τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Λιβάγια, που πήρε τη φανέλα με το νούμερο “10”, θα φύγει μέσα στο επόμενο 24ωρο για την Πολωνία, προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση:

“H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Κροάτη διεθνούς επιθετικού Μάρκο Λιβάια από τη Λας Πάλμας με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Μάρκο Λιβάια γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1993 στο Σπλιτ της Κροατίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της NK GOŠK και της Omladinac Vranjic, πέρασε από τα τμήματα υποδομής και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και της Χάιντουκ, ενώ το 2011, πριν κλείσει τα 18 του χρόνια, πήρε μεταγραφή στην Ίντερ με την οποία κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων NextGen Series, μέτρησε έξι συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, ενώ μεσολάβησαν και οι δανεισμοί του στη Λουγκάνο και την Τσεσένα.

Στη συνέχεια μετακινήθηκε με μεταγραφή στην ιταλική Αταλάντα και το Μάιο του 2014 αποκτήθηκε από τη Ρούμπιν Καζάν έναντι έξι εκατ. ευρώ. Επαιξε δανεικός και στην ιταλική Έμπολι και πέρυσι το καλοκαίρι μετακόμισε στα Κανάρια Νησιά με τη φανέλα της Λας Πάλμας. Στην Πριμέρα Ντιβισιόν αγωνίστηκε 25 φορές σκοράροντας 5 γκολ.

Ο Μάρκο Λιβάια έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Κροατίας από τον Κ15 μέχρι την Κ21 με συνολικά 54 συμμετοχές και 24 γκολ!

Μάρκο, καλώς όρισες, στην οικογένεια της ΑΕΚ!”

ΠΗΓΗ:www.newsit.gr