Στη “φωλιά” των Canadair ο Α. Τσίπρας

Στη βάση της Ελευσίνας βρέθηκε ο Πρωθυπουργός για να δει από κοντά τη δράση των Canadair αλλά και τις προσπάθειες των ανδρών και των γυναικών της Πολεμικής Αεροπορίας να κρατήσουν σε υψηλή ετοιμότητα τη μονάδα που αποτελεί την αιχμή του δόρατος κατά των πυρκαγιών.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τα πτητικά μέσα σε σχέση με άλλες χώρες του Νότου είναι αρκετά, θα μπορούσε να είναι καλύτερη η εικόνα, ενώ υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια να μπουν σε διαθεσιμότητα περισσότερα μέσα.

“Δυστυχώς όταν έχεις να κάνεις με πτητικά μέσα που είναι πολλών ετών έχεις να κάνεις με βλάβες” τόνισε ο Πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ωστόσο πως “η αντιμετώπιση των βλαβών είναι σε πολύ καλό επίπεδο”.

“Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, ώστε τα πτητικά μέσα πυρόσβεσης να είναι σε ετοιμότητα και έγιναν ουσιαστικά βήματα το τελευταίο διάστημα, ώστε να είμαστε στο καλύτερο επίπεδο αποτελεσματικότητας”, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως “η μεγαλύτερη έγνοια μας είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτή την προσπάθεια” και θέλησε όπως χαρακτηριστικά είπε να πει προκαταβολικά ένα ευχαριστώ και να ευχηθεί καλή δύναμη και στη φετινή μάχη.

Τον Αλεξη Τσιπρα συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

πηγη: www.newsit.gr