Σε ρυθμούς εκλογών μπαίνει η Ν.Δ.

Μία ημέρα με γεμάτη κομματική δραστηριότητα αναμένεται η σημερινή που θα σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, καθώς οι μήνες μετρούν πλέον αντίστροφα για τις κάλπες και οι βουλευτές βρίσκονται ούτως ή άλλως σε προεκλογική ετοιμότητα. Εκτός απροόπτου, εάν δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης επιστρέψει από το Λονδίνο όπου βρίσκεται μετά την επιδείνωση της υγείας του πεθερού του, σήμερα στις 11 το πρωί θα συγκληθεί στην Ολομέλεια η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του θα επιχειρήσει να τονίσει δύο βασικά πράγματα: Πρώτον, να περιγράψει πόσο σημαντική είναι η σταθερότητα της χώρας που περνάει μέσα από την αυτοδυναμία και πως αυτή την προοπτική την υπηρετεί μόνο η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.



Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει πως η παράταξη της οποίας ηγείται κατάφερε και στάθηκε όρθια στα χρόνια της κρίσης, ενδεικτικό της βαθιάς ρίζας που έχει στην ελληνική κοινωνία, κυρίως όμως κατάφερε να κρατήσει επί των ημερών της όρθια και τη χώρα. Και αυτό θα είναι ένα από τα διακυβεύματα των επόμενων εκλογών: η σταθερότητα ή το πισωγύρισμα. Το δεύτερο στοιχείο που θα πράξει ο κ. Μητσοτάκης με την ομιλία του είναι να δώσει ατύπως το έναυσμα έναρξης του προεκλογικού αγώνα και να ζητήσει την κινητοποίηση των βουλευτών σε όλα τα επίπεδα, κάτι που ωστόσο έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς άπαντες οι εκλεγμένοι –βουλευτές και υπουργοί– το τελευταίο διάστημα έχουν αποδυθεί σε κανονικό προεκλογικό αγώνα στις περιφέρειές τους. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και σε όλα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα τρία και πλέον χρόνια που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, δίνοντας έμφαση στη μείωση των φόρων. Αυτό θα αποτελεί και «σήμα» προς τους βουλευτές για το πώς θα πρέπει να κινηθούν τόσο στις επαφές στις περιφέρειές τους όσο και στα τηλεοπτικά πάνελ.



Ημέρα γενεθλίων

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στα κυβερνητικά πεπραγμένα, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση των φόρων.

Η άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου θα «ολοκληρωθεί» με μία συγκέντρωση το απόγευμα στις 8 η ώρα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς, καθώς σήμερα η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει 48 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την ίδρυσε. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί οι βουλευτές, οι υπουργοί και όλα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, κάτι που αναμένεται να φέρει πάνω από 400 άτομα στα κεντρικά γραφεία. Η μικρή «γιορτή» θα περιλαμβάνει μόνο έναν σύντομο χαιρετισμό από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, που θα εστιάσει στην ιστορική πορεία του κόμματος που βρισκόταν πάντα «στη σωστή πλευράς της ιστορίας», αλλά και στις μεγάλες προκλήσεις της πατρίδας μέσα σε ένα εντελώς ρευστό παγκόσμιο περιβάλλον. Βασικός στόχος της μικρής εκδήλωσης είναι και η ενδυνάμωση των σχέσεων (και) μεταξύ κυβέρνησης και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που δεν είναι πάντα ιδανικές.

Περιοδείες

Τέλος, οι περιοδείες του κόμματος συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Χθες, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης και ο γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης επισκέφθηκαν τον νομό Αργολίδας, ενώ αύριο θα βρεθούν στον Δήμο Παιανίας. Εντός του προγράμματος είναι σε δύο περιοδείες τον μήνα να συμμετέχει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, καθώς ο χρόνος που μένει έως τις εκλογές είναι από 5 έως μάξιμουμ 7 μήνες.

 

ΠΗΓΗ KATHIMERINI