Ρόδος: Η σύλληψη γυναίκας στο λιμάνι οδήγησε στα άδυτα οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά!

Εξαρθρώθηκε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο νησί της Ρόδου. Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες…

μια 42χρονη, ένας 43χρονος και ένας 28χρονος, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δυο είναι έγκλειστοι σε φυλακή της χώρας, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν 14,8 κιλά χασίς. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της συγκρότησης, σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούνιο του 2017, οι δυο έγκλειστοι φυλακών έχοντας αρχηγικό ρόλο συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, στην οποία εντάχθηκαν-συμμετείχαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, με σκοπό την προμήθεια, μεταφορά, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση μεγάλων ποσοτήτων χασίς, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Οι αρχηγοί της οργάνωσης συντόνιζαν και καθοδηγούσαν τα μέλη του κυκλώματος ανάλογα με το ρόλο τους (προμηθευτής-μεταφορέα-διακινητής-ταμίας) λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να διασφαλίσουν τη εγκληματική τους δράση και να αποφύγουν τον εντοπισμό τους. Αναλυτικότερα ως προς την εξάρθρωση του κυκλώματος, την Παρασκευή το μεσημέρι στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, εντοπίσθηκε στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου η 42χρονη, κατά την αποβίβαση της από πλοίο της γραμμής Πειραιάς-Ρόδος και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μέσα σε αποσκευή μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στο νησί.

Ειδικότερα στην κατοχή της 42χρονης βρέθηκαν χασίς συνολικού βάρους 7 κιλών και 585 γραμμαρίων, συσκευασμένη σε επτά ισοβαρή δέματα και δυο φιξάκια ηρωίνης. ‘Αμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών ουσιών και οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εποπτείας, επιτήρησης και συνοδείας της 42χρονης κατά τη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής των ναρκωτικών.

Κατά την πρόοδο της υπόθεσης και «σύμφωνα» με τις οδηγίες των αρχηγικών μελών, απογευματινές ώρες της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συνάντηση-ραντεβού της 42χρονης, στο ξενοδοχείο που διέμενε, με τον 28χρονο, ο οποίος της προκατέβαλε το χρηματικό ποσό των -650- ευρώ προκειμένου να ακολουθήσει νέο ραντεβού παράδοσης των ναρκωτικών. Στο δεύτερο ραντεβού, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικό σημείο μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου εμφανίστηκε εκ νέου ο 28χρονος και αφού παρέλαβε τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς.

Μετά την ολοκλήρωση της ελεγχόμενης παράδοσης-παραλαβής των ναρκωτικών, ο 28χρονος «έλαβε» οδηγίες, από τα αρχηγικά μέλη, να μεταβεί σε συγκεκριμένη περιοχή της πόλης της Ρόδου για να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ. Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς σε υπαίθριο χώρο απόκρυψης και κατασχέθηκε. Από την αξιολόγηση των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της υπόθεσης διαπιστώθηκε εμπλοκή του 43χρονου στο κύκλωμα διακίνησης των ναρκωτικών και συνελήφθη απογευματινές ώρες του Σαββάτου σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας.

Ακολούθως, σε έρευνα που έγινε χθες το παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία του 28χρονου βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 7 κιλών και 191 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε οκτώ συσκευασίες και μικροποσότητα ουσίας άγνωστης χημικής σύνθεσης. Όλη η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 14 κιλών και 776 γραμμαρίων, μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

πηγη: www.newsit.gr