Πετρέλαιο κίνησης: Ανοιχτά τα σενάρια για επαναφορά της επιδότησης

Λίγο περισσότερο από 2 εβδομάδες έχουν περάσει από την ημέρα που καταργήθηκε η επιδότηση στην αντλία,  για το πετρέλαιο κίνησης και το κυβερνητικό επιτελείο ήδη εξετάζει το σενάριο να την επαναφέρει.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που επιβεβαίωσε με τα λεγόμενα του σε συνέντευξη του το Σάββατο ο υπουργός Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επανέλθει η επιδότηση των 15 λεπτών το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, αλλά και την επέκταση της επιδότησης των 25 λεπτών το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2022.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε. Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας τονίζοντας πως «θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Τα περιθώρια του προϋπολογισμού, τα οποία θα φανούν σήμερα από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα έσοδα του κράτους, είναι αυτά που θα κρίνουν αν το οικονομικό επιτελείο θα λάβει άμεσα μέτρα, για την εκτίναξη της τιμής του ντίζελ κίνησης στα 2,1 ευρώ το λίτρο ή αν θα συνεχίσει να το παρακολουθεί.

Σημειώνεται πως το βασικό σενάριο επαναφοράς της επιδότησης προβλέπει «επέκταση» για ακόμα ένα τρίμηνο με ισχύ από την 1η Νοεμβρίου, εν αναμονή ενός δύσκολου χειμώνα και σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί το πορτοφόλι των καταναλωτών που ήδη νιώθει τις επιπτώσεις του αυξημένου πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης.

cnn