Πενήντα έξι δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, το τελευταίο 24ωρο

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου εκδηλώθηκαν 56 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Σχετικά με τις δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες, στις 17:50 και στις 18:00, στην περιοχή Αργάσι Ζακύνθου, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ οι διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.
Εξάλλου, στις θέσεις Πεύκοι Σητείας και Ανατολή Ιεράπετρας Κρήτης, όπου στις 21:35 χθες και στη 01:50 σήμερα, εκδηλώθηκαν αντίστοιχα πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν από τη νύχτα, συνδράμει από νωρίς το πρωί ένα ελικόπτερο.
Για σήμερα (8/7) πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (Δείκτης 4), για ολόκληρη την Κρήτη, καθώς και για τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.
Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει στους πολίτες, ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199, αναφέροντας τη θέση εκδήλωσης της πυρκαγιάς, το είδος της βλάστησης, την ένταση του ανέμου και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο τους ζητηθεί, προκειμένου να είναι άμεση και αποτελεσματική η επέμβαση της Υπηρεσίας.

πηγη:  www.newsbomb.gr