Ο καιρός σήμερα Kυριακή 13 Αυγούστου

Καύσωνας τέλος, πέφτει η θερμοκρασία – Δείτε πού θα βρέξει αρκετά

Βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονίας και στη Θράκη, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, προβλέπονται για σήμερα Κυριακή 13 Αυγούστου. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και πιθανόν της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 28 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 20 έως 32, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 35 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 19 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 32 βαθμούς με εξαίρεση τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά στα δυτικά πελάγη σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα βόρεια πελάγη σε θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς, και πιθανόν τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων, κυρίως στα ανατολικά τμήμα του νομού στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr