O “Δαίδαλος” χτύπησε Φθιώτιδα, Κατάκολο και Β. Αττική

Το βαρομετρικό χαμηλό «Δαίδαλος», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από τη χώρα μας, ήδη έκανε την εμφάνισή του με ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Φθιώτιδα, στο Κατάκολο Ηλείας και στον Μαραθώνα.

Φθιώτιδα: Με εκχιονιστικά καθάρισαν την εθνική οδό

Στον Νομό Φθιώτιδας χρειάστηκε να επιστρατευθούν ακόμη και εκχιονιστικά μηχανήματα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Φθιώτιδα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21.30, στην περιοχή του Δήμου Λοκρών, όπου η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική Οδό.

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν στις περιοχές του Μαρτίνου και της Λάρυμνας, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Το «έστρωσε» με… χαλάζι στον Μαραθώνα! 

Στον Μαραθώνα, η έντονη νεροποντή κατά τη διάρκεια της νύχτας εξελίχθηκε σε χαλάζι και μέσα σε λίγα λεπτά, όλα έδειχναν χιονισμένα.

Κατάκολο: Το λιμάνι ντύθηκε στα λευκά λόγω χαλαζόπτωσης

Απίστευτες είναι οι εικόνες από το Κατάκολο που θυμίζουν χειμωνιάτικο σκηνικό και όχι μόλις τη δεύτερη ημέρα μιας κακοκαιρίας, έπειτα από παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας. Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο λιμάνι σε βαθμό που όλα ντύθηκαν στα λευκά, σαν να έχει χιονίσει. Το χαλάζι έφτασε τουλάχιστον στους είκοσι πόντους, καθιστώντας δύσκολη την κυκλοφορία.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού της Αττικής την Τετάρτη

Αρχικά αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα στα ανατολικά , τα νοτιοανατολικά και τα βόρεια- βορειοανατολικά του νομού Αττικής. Οι καταιγίδες θα αφορούν κυρίως τις παράκτιες περιοχές , ωστόσο δεν αποκλείεται να εισχωρήσουν πρόσκαιρα και στα ενδότερα του νομού , κυρίως από την πλευρά της Πεντέλης και του κάμπου των Μεσογείων. Μάλιστα, στον ανατολικό Σαρωνικό και τον κόλπο των Πεταλείων (ανοιχτά του Λαυρίου) υπάρχει πιθανότητα ισχυρής καταιγίδας.

Βροχές παροδικού χαρακτήρα,με ενδιάμεσα διαστήματα εξασθένισης των φαινομένων,περιμένουμε και μέσα στην Αθήνα.Στα νοτιοδυτικά και νότια του Λεκανοπεδίου θα υπάρχουν και διαστήματα ανοιχτού καιρού. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια- βορειοανατολικά του νομού και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί – βόρειοι στα 3-4 μποφόρ με τάση ενίσχυσης μέσα στην ημέρα , έτσι προς τις βραδινές ώρες θα φτάσουν ακόμα και τα 6-7 μποφόρ στα ανατολικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 13 έως 18 oC μέσα στην Αθήνα. Ανάλογες θερμοκρασίες περιμένουμε και στα δυτικά και νότια τμήματα, αντίθετα στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 oC χαμηλότερη.

 

πηγη: www.zougla.gr