Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού στο οικονομικό πανεπιστήμιο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν μία ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε φοιτητή την ώρα που αποχωρούσε από το αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης.

Σύμφωνα με καταγγελία των Πρυτανικών Αρχών, στις 8 το βράδυ της Τρίτης, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Όπως έγινε γνωστό, μία διοικητική υπάλληλος του ιδρύματος η οποία επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.

Όπως τόνισε ο Πρύτανης του ιδρύματος Μανώλης Γιακουμάκης μιλώντας στο in.gr, τα άτομα που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου ήταν 2 με 3. Μόλις έσπευσε η υπάλληλος του ιδρύματος να τους αποτρέψει, πρόσθεσε, χτύπησαν και την ίδια χωρίς να πουν το παραμικρό.

«Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητες μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του Πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του ιδρύματος.

Μάλιστα, καλούν όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι’ αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, είχε προηγηθεί περιστατικό ξυλοδαρμού ατόμου με αναπηρία το οποίο προσερχόταν προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση.

 

πηγη: www.madata.gr