Νέα θαλάσσια ρύπανση από πλοίο στο Κερατσίνι

Συναγερμός σήμανε ξανά στο λιμενικό! Θαλάσσια ρύπανση από μαζούτ στο Κερατσίνι. Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός φορτηγού πλοίο!

Μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Νέο περιστατικό με θαλάσσια ρύπανση σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο Κερατσίνι, στην περιοχή του Ικονίου.

Όλα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη (28.09.2017). Η θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε από πετρελαιοειδή στη θαλάσσια περιοχή του Ικονίου, κατά τη διαδικασία εφοδιασμού με καύσιμα από δεξαμενόπλοιο.

Η ρύπανση προκλήθηκε από το φορτηγό πλοίο »ICE GLACIER», υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ.

Πως προκλήθηκε η θαλάσσια ρύπανση

Η ρύπανση, έκτασης περίπου εβδομήντα τετραγωνικών μέτρων (70m2), προκλήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα »Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου του φορτηγού πλοίου έγινε υπερχείλιση από το εξαεριστικό Αρ. 1 της αριστερής πλευράς, με αποτέλεσμα πετρελαιοειδή να διαρρεύσουν πρώτα στο κατάστρωμα και κατόπιν στη θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκε το λιμενικό του Κερατσινίου, που προχώρησε στη σύλληψη του πλοιάρχου και του πρώτου μηχανικού του φορτηγού πλοίου.

Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με ιδία μέσα του πλοίου και με ταυτόχρονη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας.

Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι την καταβολή εγγυητικής επιστολής για την κάλυψη του ποσού του πιθανολογούμενου προστίμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ