Νέα Σμύρνη: Σοκάρει ο φρικτός θάνατος των διδύμων από τον αυτόχειρα πατέρα ΚΥΡ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 07:33

Σοκάρει ο φρικτός θάαντος δύο αγοριών από τον αυτόχειρα πατέρα τους. Ο πατέρας 40 ετών περίπου  και τα δύο παιδιά , εντοπίστηκαν νεκροί σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Κοραή 21, στη Νέα Σμύρνη, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά μικρής έκτασης λίγο μετά τις 6 το πρωί.

Τα αδικοχαμένα αγοράκια του, φέρονται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις να ξύπνησαν και προσπάθησαν να σωθούν

Ο πατέρας και τα δύο παιδιά του εντοπίστηκαν απο την πυροσβεστική που ειδοποιήθηκε από γείτονες κι όταν έφτασε στο σημείο έσβησε αμέσως τη φωτιά και τότε εντόπισε τα θύματα, τα οποία διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία.

Οι Πυροσβέστες χρειάστηκε να σπάσουν με τσεκούρι την πόρτα για να μπουν μέσα στο μοιραίο διαμέρισμα.

Φένεται ότι ο πατέρας που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προνλήματα, ήταν υπό στενή παρακολούθησει.

Μάλιστα φέρεται να το το είχε σχεδιάσει.Πήρε τα παιδιά από το σπίτι της πρώην γυναίκας του. Έκλεισε παράθυρα και πόρτες, κόλλησε τα τελευταία του λόγια και άναψε φωτιά, καίγοντας ρούχα και το στρώμα του.

Ο τραγικός πατέρας ήταν κατά πληροφορίες διαζευγμένος και είχε πάρει τα παιδιά για Σαββατοκύριακο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Να σημειωθεί οτι τα δύο παιδιά διακομίστηκαν στο «Παίδων» και ο άνδρας στο «Γ.Γεννηματάς», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Ο 40χρονος πατέρα ήταν επισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σημειώματα που βρέθηκαν μέσα στο χώρο του ισόγειου διαμερίσματος οδήγησαν την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ο πατέρας, που ήταν αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, έβαλε φωτιά στο στρώμα προκαλώντας το θάνατο των παιδιών του από ασφυξία και τελικά και του ιδίου.

Συντετριμμένοι και οι γείτονες του άντρα που δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο φιλήσυχος άντρας πέθανε και σκότωσε τα παιδιά του.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Το πρωί η ώρα 6 ήλθε ένας υπαστυνόμος και λέει: «καιγόμαστε παιδιά». Κατεβαίνουμε κάτω και είδαμε στο διαμέρισμα να βγαίνει καπνός. Μπήκαν μέσα και έβγαλαν τα παιδιά. Δεν πίστευα ότι το έχει κάνει ο μπαμπάς τους. Όταν είδα τον πατέρα λέω κάτι τρέχει.

Τα παιδιά ήταν σχεδόν συγκινημένα. Μια χαρά άνθρωπος. Αν αγαπούσε τα παιδιά του… Αν τα αγαπούσε» είπε συγκινημένος ο κ. Θεοφάνους που μένει στην μοιραία πολυκατοικία.

Αυτά είναι τα σημειώματα του 50χρονου παιδοκτόνου της Ν. Σμύρνης

«… καλά θα κάνει ο πεθερός μου να ασχοληθεί με τις κόρες του και εγώ θα ασχοληθώ με τα παιδιά μου. Και όχι, όμως, αυτός! Πριν βιαστείτε να με κρίνετε να μάθετε και τα λάθη των άλλων. Το χάπι της αδικίας δεν μπορώ να το καταπιώ».

Αυτή τη φράση επαναλάμβανε συνεχώς στα σημειώματα που άφησε σε όλο το σπίτι το 50χρόνος που τα ξημερώματα για να εκδικηθεί τον πατριό της πρώην συζύγου του έβαλε φωτιά στο στρώμα που κοιμόντουσαν να δίδυμα αγοράκια του και σκόρπισε το θάνατο, όπως αναφέρει το cnn.gr.

Σε άλλο σημείο των σημειωμάτων αναφέρει «εσείς με τρελάνατε. Αν υπάρχει κράτος τώρα θέλω να φανεί σας βαρέθηκα όλους !!!».

Σε άλλο σημείωμα απειλεί ότι θα απευθυνθεί σε κανάλια και δημοσιογράφους για να εκδικηθεί τον πρώην πεθερό του και μέσα στις ασυνάρτητες και όλο μίσος λέξεις αφήνει να εννοηθεί ότι θα κάνει ότι μπορεί για να μην επιστρέψουν τα δυο παιδιά του στην πρώην σύζυγο του.

Το πιο ανατριχιαστικό πάντως είναι το γεγονός ότι και τα τρία θύματα βρέθηκαν στο χολ στου σπιτιού και μάλιστα ο 50 χρόνος είχε φροντίσει να κλειδώσει τις πόρτες, ώστε όταν βάλει φωτιά να μην μπορούν εύκολα οι πυροσβέστες να μπουν στο διαμέρισμα για να τους σώσουν.

Εφιαλτικό σενάριο που ερευνούν τώρα οι αρχές, είναι τα παιδιά να ξύπνησαν από τον καπνό και να προσπάθησαν να σωθούν πηγαίνοντας προς την εξώπορτα, η οποία όμως ήταν κλειδωμένη!

Την απάντηση θα πρέπει να την δώσει ο ιατροδικαστής ο οποίος θα διαπιστώσει αν τα παιδιά πέθαναν από τις αναθυμιάσεις στον ύπνο τους ή στην προσπάθεια τους να σωθούν με τον 50 χρόνο να τα ακολουθεί.

Τα σημειώματα της οργής

Τα σημειώματα ήταν κολλημένα στους τοίχους του σπιτιού. Ο 40χρονος είχε γράψει με μαρκαδόρο στον τοίχο μια φράση: «σας βαρέθηκα όλους».

Το πρόσωπο όπου συγκεντρωνόταν η οργή του ήταν ο πατριός της πρώην συζύγου του. Τον καλούσε να ασχοληθεί με τα δικά του παιδιά και να αφήσει τα αγοράκια του ήσυχα. «Τι να την κάνω τη ζωή μου, δεν αντέχω άλλο» έγραφε το ένα σημείωμα.

Σε ένα άλλο έγραφε: «Αφού Σταύρο είχες πρόβλημα να μπω στο σπίτι που ζούσα 11 χρόνια να πάρω τα πράγματά μου, έχω και εγώ πρόβλημα που τα παιδιά μου μένουν μόνιμα σπίτι σου μέσα νύχτα. Ότι έδωσες πήρες αλήτη». Νέα Σμύρνη

«Αυτός ο άνθρωπος βγάζει μαύρα 30.000 ευρώ το χρόνο, μαύρα. Ένσημα σε υπαλλήλους του δεν κόλλησε σχεδόν ποτέ! Πως γίνεται αυτό, με μια δουλειά που επιβάλλει τουλάχιστον δύο άτομα αν όχι τρία; Το ΙΚΑ τι θα κάνει για αυτό; Γιατί συνεχίζει να δουλεύει μαύρα; Να παίρνει σύνταξη και κάποιος άλλος που είναι νόμιμος να πεινάει;», ανέφερε σε ένα άλλο.

Η «διαθήκη»

Σε ένα άλλο από τα σημειώματα που άφησε πίσω του ο 40χρονος επισμηνίας, αναφέρει ότι στο κινητό και στο tablet του υπάρχει ακόμη ένα σημείωμα. Μια «διαθήκη» με την οποία ζητά να αναλάβει την υπόθεση η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη γιατί «η πολιτεία και η ΕΛΑΣ δεν θα κάνει ούτε τα μισά απ’ όσα αναφέρω».

Συγκεκριμένα το σημείωμα αναφέρει: «Στο Word στο κινητό μου και στο τάμπλετ μου θα βρείτε το σημείωμα που άφησα. Να αναλάβει την υπόθεση η κα Νικολούλη στον Alpha γιατί είμαι σίγουρος πως η πολιτεία και η ΕΛΑΣ δεν θα κάνει ούτε τα μισά από αυτά που αναφέρω. Αν υπάρχει κράτος τώρα θα φανεί. Αλλιώς και αυτή η κυβέρνηση θα φανεί…». Νέα Σμύρνη

Άδειαζε το σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Ο 40χρονος πατέρας φαίνεται πως σχεδίαζε τις τελευταίες μέρες την αυτοκτονία του και το θάνατο των παιδιών του. Όπως άλλωστε δήλωσε στο newsit.gr φιλικό του πρόσωπο, άνθρωπος που τον είδε λίγες ώρες πριν από την τραγωδία «το τελευταίο διάστημα είχε αρχίσει να δίνει πράγματα. Άδειαζε το σπίτι που έμενε μόνος του στην Κοραή στην Νέα Σμύρνη. «Του είπα «θα φύγεις ταξίδι;» και μου απάντησε «όχι θα μάθεις». Προφανώς δεν ήθελε να πει. Δεν ξέρω αν αυτά τα χρήματα από τα πράγματα ήταν για τα παιδιά. Πούλησε το μηχανάκι του και το αυτοκίνητο. Δεν μου είχε πει κάτι. Εγώ νόμιζα ότι ετοιμάζεται για ταξίδι».

Σε ένα από τα σημειώματα, ο 40χρονος άνδρας αναφέρει πως «όλα μου τα πράγματα, τα άφησα σε φτωχογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Στους δρόμους. Το κράτος τι θα κάνει για όλα αυτά που αναφέρω; Στις σημειώσεις που άφησα; Δεν πρέπει κάποιοι επιτέλους να τιμωρηθούν παραδειγματικά;».

Και ζητούσε «πριν βιαστείτε να κρίνετε, πρώτα να μάθετε την αλήθεια. Υπάρχει δικαιοσύνη; Ή όχι σ’ αυτό το κράτος;».

πηγη: www.madata.gr