Μηνιγγίτιδα και γρίπη σκότωσε το 6χρονο κοριτσάκι στην Κρήτη

Από μηνιγγίτιδα και τον ιό της γρίπης είχε προσβληθεί το 6χρονο αγγελούδι που έχασε την ζωή του στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων.

Η ραγδαία επιδείνωσή του και η κατάληξή του 24 ώρες από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο δεν δικαιολογείται αποκλειστικά από τη γρίπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για ένα παιδί χωρίς υποκείμενο νόσημα.

Το γεγονός ότι διαπιστώθηκε σηψαιμία κάνει τους γιατρούς σύμφωνα με πληροφορίες, να εκτιμούν ότι είχε παράλληλα προσβληθεί από κάποιο στέλεχος μηνιγγίτιδας, που σε συνδυασμό με τη γρίπη σκότωσαν τελικά το παιδί.

Όλα ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο, όταν η μικρούλα παρουσίασε πολύ υψηλό πυρετό θορυβώντας τους γονείς της, οι οποίοι τη μετέφεραν στα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Αρχικά, το κοριτσάκι εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Οι προσπάθειες των γιατρών ήταν υπεράνθρωπες, ωστόσο η υγεία της μικρούλας παρουσίαζε συνεχώς ραγδαία επιδείνωση, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τα μεσάνυχτα να εκπνεύσει.

Η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του παραπέμπει σε σηπτικό σοκ, ωστόσο, τα αποτελέσματα των ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων θα καταδείξουν την ακριβή αιτία του θανάτου του παιδιού.

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισαν το μεσημέρι της Δευτέρας, το 6χρονο αγγελούδι.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλλει στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Νέα Αλάτσατα.

cretapost