Λονδίνο: Τζιχαντιστές θέλησαν να αιματοκυλίσουν την πόλη – Στους 29 οι τραυματίες – Βγαίνει ο στρατός στους δρόμους

To «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου το μεσημέρι της Κυριακής (15.09.2017). Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

«Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου διαπράχθηκε από (…) το Ισλαμικό Κράτος» επισημαίνεται σε ανάρτηση του Amaq σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού

Όπως ανακοίνωσε η Τερέζα Μέι, το επίπεδο συναγερμού ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο και πάλι. Αυτό σημαίνει ότι βγαίνει και πάλι ο στρατός στον δρόμο.

Το επίπεδο αυτό σημαίνει ότι μια νέα επίθεση θεωρείται επικείμενη. Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι πολίτες θα δουν τις επόμενες ημέρες στους δρόμους της χώρας μεγαλύτερη παρουσία ένοπλων αστυνομικών αλλά και στρατιωτών.

«Για αυτό το διάστημα, στρατιώτες θα αντικαταστήσουν τους αστυνομικούς αναλαμβάνοντας καθήκοντα φύλαξης ορισμένων τοποθεσιών και χώρων που θα βρίσκονται υπό προστασία και δεν έχουν πρόσβαση οι πολίτες» τόνισε η Μέι.

Επιπλέον, περισσότεροι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Οι πολίτες θα δουν περισσότερους ένοπλους αστυνομικούς στο δημόσιο δίκτυο μεταφορών και στους δρόμους μας» διαβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας. «Πρόκειται για ένα αναλογικό και χρήσιμο μέτρο που στοχεύει στο να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία την ώρα που συνεχίζεται η έρευνα των αρχών».

Στο πόδι οι Αρχές για τον τρομοκράτη ή τους τρομοκράτες

Σε εξέλιξη εν τω μεταξύ βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι βρετανικές αρχές για τον εντοπισμό του ή των τρομοκρατών που προκάλεσαν την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε σταθμό του μετρό του Λονδίνου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 29 άνθρωποι, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό.

Η αστυνομία, από την πλευρά της, διευκρίνισε σε ένα δελτίο τύπου ότι η αντιτρομοκρατική μονάδα διεξάγει «ταχείες έρευνες για να ταυτοποιήσει τους υπεύθυνους», προσθέτοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε «καμία σύλληψη».

 

Στον απολογισμό που επικαιροποίησαν, οι υπηρεσίες υγείας κάνουν λόγο για 29 τραυματίες, κανέναν σε σοβαρή κατάσταση, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, οι περισσότεροι έχοντας υποστεί εγκαύματα.

Σύλληψη άνδρα με μαχαίρι

Νωρίτερα οι βρετανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι συνέλαβαν έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Νιου Στριτ, στο κέντρο του Μπέρμιγχαμ και ελέγχεται αν έχει σχέση με τον εμφύλιο.

Το χρονικό του τρόμου

Πάντως πρόκειται για άλλη μια μέρα τρόμου και πανικού στο Λονδίνο. Άλλη μια έκρηξη που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική επίθεση. Μια ωρολογιακή βόμβα στο μετρό της πόλης αφήνει πίσω 29τραυματίες.

Μετά τις επιθέσεις στο Γουεστμίνστερ, στο Μάντσεστερ, στη γέφυρα του Λονδίνου και τη Μπόροου Μάρκετ, μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο έρχεται να τρομοκρατήσει τους Βρετανούς.

Μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί μέσα σε έναν λευκό κουβά, ο οποίος ήταν μέσα σε σε ισοθερμική σακούλα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, εξερράγη στις 08:20 το πρωί στο σταθμό Πάρσονς Γκριν.

Ο συγκεκριμένος σταθμός του μετρό ανήκει στην γραμμή District Line του υπόγειου σιδηροδρόμου. Το τρένο κατευθυνόταν προς Λονδίνο.

Για καλή τύχη όλων, την ώρα της έκρηξης το τρένο ακολουθούσε υπέργεια διαδρομή.

Ήταν ώρα αιχμής, το τρένο ήταν κατάμεστο. Ανάμεσά στους τραυματίες και ένα αγόρι 10 ετών.

REFILE – CORRECTING TYPO Personal belongings and a bucket with an item on fire inside it, are seen on the floor of an underground train carriage at Parsons Green station in West London, Britain September 15, 2017, in this image taken from social media. SYLVAIN PENNEC/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES. MANDATORY CREDIT

 

Δεν απειλείται η ζωή κανενός, ούτε υπάρχουν σοβαρά τραυματίες. Οι περισσότεροι έχουν εγκαύματα στο κεφάλι και τα πόδια τους.

Πολλοί υπέστησαν εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα, κάποιων κάηκαν τα μαλλιά και οι περισσότεροι υπέστησαν σοκ.

Σύμφωνα με περιγραφές επιβατών, στο πίσω μέρος του συρμού ακούστηκε έκρηξη και το τρένο γέμισε καπνούς και ξέσπασε φωτιά.

Ο κόσμος έστελνε μηνύματα στους δικούς του ανθρώπους από το κινητό ή ανέβαζε πληροφορίες στο Twitter και κάποιοι πιο ψύχραιμοι τραβούσαν με το κινητό τους φωτογραφίες και βίντεο.

Από τις φωτογραφίες φαίνεται να βγαίνουν φλόγες από τη ισοθερμική σακούλα και να προεξέχουν καλώδια.

Εικόνες ντοκουμέντο από το Parsons Green

Οι εικόνες από το σημείο της έκρηξης έκαναν αμέσως το γύρο του κόσμου. Ο λευκός κουβάς τοποθετημένος δίπλα στα καθίσματα.

πηγη: www.newsit.gr