Λάρισα: Άγρια επεισόδια για τον 10χρονο που τον σκότωσε το τρένο

Φωτιές, επεισόδια, έντονες διαμαρτυρίες και οργή σκέπασαν τις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ στη Λάρισα, εκεί όπου σκοτώθηκε ο 12χρονος Ρομά λίγες μέρες πριν.

Στο σημείο των επειδοδίων έφτασε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος συνομίλησε με τους εξαγριωμένους κατοίκους της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι, και πάλι, έθεσαν επιτακτικά το θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΟΣΕ, που περνάνε μέσα από τη συνοικία τους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαρισαίων ανακοίνωσε ευρεία σύσκεψη αύριο το πρωί στο Δημαρχείο, ενώ προανήγγειλε και επαφές με τη διοίκηση του ΟΣΕ.

Δήμαρχος Λαρισαίων: Ζητάμε εδώ και πολλά χρόνια οι σιδηροδρομικές γραμμές να φύγουν εκτός πόλης

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, παρευρέθηκε στην κινητοποίηση των κατοίκων, και δήλωσε την στήριξη στα αιτήματα τους για τα προβλήματα του οικισμού. Επίσης διευκρίνισε πως η πόλη διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια οι σιδηροδρομικές γραμμές να φύγουν εκτός πόλης, ενώ σημείωσε πως βρίσκεται σε επαφή με την διοίκηση του ΟΣΕ ώστε να βρεθούν συνολικές λύσεις.

Από εκεί και πέρα ο δήμαρχος Λαρισαίων υποστήριξε πως μέχρι να γίνει η μετατόπιση των γραμμών θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλή διέλευση των τρένων μέσα από την πόλη, ενώ ανακοίνωσε πως την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δημαρχείο με όλους τους φορείς ώστε να συζητηθούν συνολικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός στη περιοχή της Νέας Σμύρνης.

«Ζήτησα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της κεντρικής διοίκησης του ΟΣΕ, να κάνουν αυτοψία και να δούμε τι έργο χρειάζεται να γίνει. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Καταλαβαίνω ότι άλλα θύματα στη πόλη δεν μπορούμε να έχουμε. Πρέπει να υπάρχουν λύσεις και αυτές τις λύσεις ο δήμος Λάρισας τις απαιτεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομα Θεσσαλίας Νίκος Παϊτέρης δήλωσε πως οι κάτοικοι θα πάνε χέρι-χέρι με τον δήμο σε όλους τους φορείς, διεκδικώντας να γίνει σωστή περίφραξη των σιδηροδρομικών γραμμών, μέχρι να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν έργα που θα λύσουν συνολικά το πρόβλημα.

Οι κάτοικοι της περιοχής εκδηλώνοντας την αγανάκτηση τους για το άδικο χαμό του 10χρονου παιδιού στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζήτησαν να βελτιωθεί η κατάσταση και στην υπόγεια διάβαση που υπάρχει στο σημείο, η οποία όταν βρέχει πλημμυρίζει και είναι δύσκολη η διέλευση.

 

πηγη: www.madata.gr