ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΤΕΛΟΣ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ (VIDEO)

Ο κ. Ψινάκης σαν σωστός οικοδεσπότης υποδέχθηκε στο γραφείο του την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου τους εκπροσώπους μαθητών των σχολείων του Δ. Μαραθώνα και τους εκπροσώπους διαφόρων τοπικών συλλόγων της περιοχής ως προς την ενημέρωση τους και την τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

Ο κ. Ψινάκης λέγοντας ότι θα είναι ο πρώτος που θα ξεφτιλιστεί πανελληνίως εαν γίνει ο ΧΥΤΑ επισήμανε ότι το παιχνίδι παίζεται στις Βρυξέλλες και έδωσε τον λόγο του ότι θα βρεθεί εκεί με τους συμβούλους του και θα κινήσει γη και ουρανό για να απεντάξει την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Χαρακτηριστικά είπε “ Ο Δήμος Μαραθώνα είναι ένας ιστορικός δήμος και δεν θα αφήσω να γίνει σκουπιδαριό θα κινήσω όλες τις επαφές μου στις Βρυξέλλες, θα έχουμε 23 ευρωβουλευτές και θα αποφασίσουν τι θα γίνει’’.

Ενημέρωσε ότι η συνεδρίαση των 23 ευρωβουλευτών μεταξύ των οποίων η πλειοψηφία είναι υποστηρικτές του εγχειρήματος της απένταξης του ΧΥΤΑ θα λάβει χώρα μέσα στο διάστημα 21 Ιανουαρίου εώς 22 Μαρτίου 2018.

Υπενθυμίζοντας ότι το έργο για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό είχε αποφασιστεί επι θητείας Σγουρού τόνισε ότι παρέλαβε ένα έργο έτοιμο με πολλά λάθη και ότι από την πλευρά του Δήμου έγιναν πολλές κινήσεις μέχρι σήμερα για την αποτροπή του. Τις κινήσεις και τις πιέσεις του Δ. Μαραθώνα εγγράφως παρουσίασε στην συνέχεια αναλυτικά ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Νησιώτης Γιώργος στους μαθητές και τους εκπροσώπους των συλλόγων.

Κλείνοντας την ομιλία του δήλωσε αισιόδοξος λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κερδηθεί η μάχη διότι πολλοί ευρωβουλευτές είναι εναντίον… αλλά εάν δεν τα καταφέρει υποσχέθηκε ότι θα στήσει οδοφράγματα και θα κατέβει μαζί με τον κόσμο στον δρόμο για να μην πλησιάσει σκουπιδιάρικο. Τέλος έδωσε το πράσινο φως στους μαθητές να συνεχίσουν το αγώνα τους όπως αυτοί νομίζουν και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Τα θετικά της συζήτησης

– Ο μαθητής από το Καπανδρίτη με τον ορθό λόγο ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι ”εγώ δεν ήρθα για να σας ρίξω και επειδή πολλά έχουν ειπωθεί ότι κάποιοι γονείς βάζουν μπροστά τα παιδιά τους, εμένα η μάνα μου αν μάθει ότι είμαι εδώ θα μου κόψει τα πόδια …. παρόλο που ανήκω σε άλλον δήμο ήρθα εδώ σαν έλληνας που με ενοχλεί κάτι και θέλω να ξέρω τι μπορεί να γίνει …”

– Η μια ώρα επιπλέον που διέθεσε ο κ. Ψινάκης στους υπόλοιπους μαθητές που ήταν έξω από το γραφείο του, γιατι δεν χωρούσαν στην αίθουσα, ώστε να ενημερώσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και κανένας να μην μείνει παραπονεμένος.

-Η δέσμευση του Δημάρχου για μελλοντική συνάντηση στο γραφείο της κ. Δούρου μαζί με τους μαθητές εκπροσώπους των σχολείων του Δ.Μαραθώνα.

Τα αρνητικά

-Η συνάντηση ξεκίνησε στις 17:00 στο γραφείο του δημάρχου στο οποίο παρεβρίσκονταν οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων (πλην του Προέδρου της Κοινότητας Ν. Μάκρης) μαζί με τους 9 καλεσμένους – αντιπροσώπους των σχολείων του Δ.Μαραθώνα και δυο εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων σύμφωνα με τους οποίους αρχικά είχε οριστεί το ραντεβού. Ο κόσμος που ήρθε ήταν περισσότερος από τον αναμενόμενο και πρωτού ξεκινήσει η συζήτηση κάποιοι δημιούργησαν ένα κλίμα εχθρικό ζητώντας εξηγήσεις αναφορικά με ποιο κριτήριο επιλέχτηκαν οι καλεσμένοι. Κάποιοι βλέπουν το δέντρο… και χάνουν το δάσος και είναι λυπηρό.

 

marathonnews.gr