Επιστροφή στη φυλακή για τη Βίκυ Σταμάτη. Η άσεμνη χειρονομία

Επιστροφή στη φυλακή για τη  Βίκυ Σταμάτη  μετά την απόφαση, σε δεύτερο βαθμό, που την καταδίκαζε ξανά για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Εκνετρισμένη από  χθες το απόγευμα όσο και το πρωί, με την  παρουσία των δημοσιογράφων έξω από το σπίτι της στο Χαλάνδρι

Μάλιστα, όταν οι άνδρες της Ασφάλειας έφτασαν στο σπίτι για να την πάρουν και να τη συνοδεύσουν πάλι στη φυλακή, εκείνη αρνήθηκε να τους ακολουθήσει αν δεν έφευγαν οι δημοσιογράφοι! Κλείστηκε στο διαμέρισμά της και φώναζε ότι δεν θα έβγαινε, αν δεν έφευγαν!

Με τα μαλλιά της πιασμένα πάνω και σκούρα ρούχα, η Βίκυ Σταμάτη εμφανίστηκε, συνοδεία των αστυνομικών.

Η ίδια τελικά χαποφάσισε να μην μιλήσει. Αλλά εστειλε το… μήνυμά της στους δημοσιογράφους μέσω  άσεμνης χειρονομίας  μπαίνοντας στο ταξί, που θα τη μεταφέρει στο Εφετείο, προκειμένου να ακούσει την απόφαση των δικαστών.

Βίκυ Σταμάτη: Ζητάω διαζύγιο

Από νωρίς το πρωί, οι δημοσιογράφοι βρίσκονται έξω από το σπίτι της Βίκυς Σταμάτη και του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Χαλάνδρι. Περίμεναν μια της δήλωση για την απόφαση που τη στέλνει ξανά στη φυλακή. Αλλά εισέπραξαν μόνο… φωνές.

Η Βίκυ Σταμάτη απέφυγε τις δηλώσεις. Προτίμησε μέσα από το δικηγορικό γραφείο που την εκπροσωπεί να γνωστοποιήσει τις επόμενες κινήσεις της. Η πρώτη, το διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 2004 στο Παρίσι.

Μόλις μια μέρα αφού ο Άκης Τσοχατζόπουλος έμαθε πως θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή, η σύζυγός του ανακοίνωσε την απόφασή της να χωρίσουν. Να βάλει τέλος στο γάμο της με τον άνδρα «τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι και θα σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω».

«Καταδικάστηκα άδικα δυο φορές από τη Δικαιοσύνη, μόνον και μόνον επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου «Τσοχατζοπούλου»», αναφέρει αρχικά η Βίκυ Σταμάτη. Σπαράζει, τονίζει, για την απόφασή της. Αλλά σημειώνει πως «ο ιστός της οικογένειάς μου έχει πλέον διαρραγεί».

Όπως τονίζει, όλα γίνονται για το ανήλικο παιδί τους. «Έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας».

Όλη ανακοίνωση της Βίκυς Σταμάτη

«Καταδικάστηκα άδικα δυο φορές από τη Δικαιοσύνη, μόνον και μόνον επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου «Τσοχατζοπούλου». Από τα βάθη της ψυχής μου σπαράζω αλλά ο ιστός της οικογένειάς μου έχει πλέον διαρραγεί και ως εκ τούτου έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι και θα σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω.

Αυτό μου το επιβάλλει η διαφύλαξη της ψυχής του ανήλικου παιδιού μου αλλά και γενικότερα της οικογενειακής ισορροπίας, όση αυτή μου έχει απομείνει.

Υψώνω το ανάστημά μου απέναντι στην ωμότητα, την αδικοπραξία του συστήματος, που στυγνά και ολόψυχρα μας εκτέλεσε. Η ποινή εκτελέστηκε».

 

 

πηγη: www.madata.gr