Επίσκεψη Μακρόν: Δεύτερη μέρα στην Αθήνα. Ποιους θα δει και πότε θα αποχωρήσει

Πλούσιο και το σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου της Γαλλίας στην Αθήνα. Ποιους θα δει και πότε θα αποχωρήσει.

Νωρίς το πρωί ξεκινά το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα έχει συνάντηση στις 9 με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Πρεσβεία της Γαλλίας.

Στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης με τους επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικών επιχειρήσεων, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ε. Μακρόν και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Στις 11:45 ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Στις 12:00-13:15 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει στις 13:30-14:45 γεύμα του Ε.Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 14:45-15:15, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την σύζυγό του και την συνοδεύουσα αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του από την χώρα μας.

 

πηγη: www.madata.gr