Δωρεάν εξετάσεις για την Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος

Κατά το χρονικό διάστημα 7-11 Μαΐου σε όλη τη χώρα – Αύξηση των περιστατικών τα τελευταία 40 χρόνια

Δραματική αύξηση των περιστατικών καρκίνου του δέρματος τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, διαπιστώνουν οι ειδικοί.

 

Ο καρκίνος του δέρματος αναπτύσσεται συχνότερα σε σημεία της επιδερμίδας που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. Αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε περιοχές του δέρματος οι οποίες δεν εκτίθενται πολύ στον ήλιο. Το μελάνωμα είναι μία από τις πιο σοβαρές μορφές καρκίνου του δέρματος.

 

Η αύξηση των περιστατικών καρκίνου του δέρματος αποδίδεται στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο στην παιδική ηλικία, στην απότομη έκθεση στον ήλιο μετά το χειμώνα, στο άθροισμα των «ωρών» έκθεσης στον ήλιο, που μεγαλώνει όσο μεγαλώνουμε, καθώς και στην αισθητική τάση του μαυρίσματος.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν πως ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να αντιμετωπιστεί και η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει τις πιθανότητες ίασης.

«Για μια Ελλάδα χωρίς μελάνωμα»

Με τον καρκίνο του δέρματος να εξελίσσεται, κατά τους ειδικούς, σε έναν από τους πιο κοινούς καρκίνους που εμφανίζονται σήμερα, η Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου αποκτά άλλο ειδικό βάρος πρόληψης και φροντίδας της δερματικής υγείας μας.

Στην Ελλάδα, μια χώρα με ηλιοφάνεια το μεγαλύτερο διάστημα του έτους, η πρόληψη για τον καρκίνο του δέρματος αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας και σίγουρα όχι μόνο περιορισμένου εποχικού ενδιαφέροντος.

Η ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική Εταιρία) με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène διοργανώνει όπως κάθε χρόνο, και εφέτος την εκστρατεία για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, από τη Δευτέρα 7 Μαΐου έως την Παρασκευή 11 Μαΐου. Κατά το διάστημα αυτό εθελοντές δερματολόγοι σε όλη την Ελλάδα θα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους και θα τους παρέχουν συμβουλές και δείγματα προϊόντων φωτοπροστασίας.

Εκατοντάδες γιατροί συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία και πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι εξετάζονται εντελώς δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη δωρεάν επίσκεψη σε δερματολόγο και την ειδική εξέταση μπορούν να τηλεφωνούν στο 215 215 85 23 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.euromelanoma-greece.gr.

Πηγή:protothema.gr