Δολοφονία Δώρα Ζέμπερη: Στην εκδοχή της ληστείας μετά φόνου στρέφεται η ΕΛ.ΑΣ

Η πεντάωρη κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής του πατέρα της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που δολοφονήθηκε, με αγριότητα, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών, δεν πρόσθεσε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάτι νέο στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Ο Κώστας Ζέμπερης επανέλαβε στους αστυνομικούς όσα είχε δηλώσει σε τηλεοπτικούς σταθμούς, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι την ώρα της δολοφονίας περνούσε τυχαία με το ταξί του από το Β΄ Νεκροταφείο και επιβίβασε στο σημείο έναν άνδρα ηλικίας 30 – 35 ετών, ο οποίος ήταν αναστατωμένος και του είπε, μάλιστα, να φύγουν γρήγορα από το σημείο.

Στο ταξί θα γίνει εξονυχιστική έρευνα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει DNA που να ταιριάζει με αυτό που βρέθηκε στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο Κώστας Ζέμπερης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και έφυγε από την πίσω πόρτα του κτιρίου της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της 32χρονης πρόκειται να κληθεί πάλι για συμπληρωματική κατάθεση.

Παράλληλα, εάν δεν προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμου του στενού και φιλικού περιβάλλοντος της Δώρας Ζέμπερη, τότε οι έρευνες θα στραφούν κυρίως προς την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Κανένα ενδεχόμενο δεν έχουν αποκλείσει οι αστυνομικοί. Λείπουν σημαντικά στοιχεία από την έρευνα. Ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα από το DNA, ενώ δεν έχουν εντοπιστεί και τα προσωπικά αντικείμενα που είχε μαζί της η Δώρα Ζέμπερη.

Αυτό το δεύτερο στοιχείο είναι σημαντικό. Δείχνει ότι ο δολοφόνος ήθελε είτε να αποσπάσει κάτι, είτε να κρύψει κάτι.

Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για έναν κοινό εγκληματία, για έναν κλέφτη.

Σε αυτή την περίπτωση φαίνεται ότι είχε στήσει καρτέρι μέσα στο Δεύτερο Νεκροταφείο, επιτέθηκε στην άτυχη εφοριακό και όταν εκείνη αντέδρασε άρχισε να τη χτυπάει με μανία για να της κλείσει το στόμα.

Στη δεύτερη περίπτωση εάν δηλαδή μετά τη δολοφονία πήρε τα προσωπικά της αντικείμενα με στόχο να κρύψει ένα ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος του, τότε μιλάμε για άτομο γνώριμο στο θύμα.

Ένα άτομο που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ανήκει στο περιβάλλον της.

Το τρίτο και πιο απομακρυσμένο σενάριο είναι ο δολοφόνος να έδρασε για λογαριασμό τρίτου και να άρπαξε τα προσωπικά της αντικείμενα με στόχο να προστατεύσει τον εντολέα του.

Ο δράστης ωστόσο δεν φαίνεται επαγγελματίας δολοφόνος. Αντίθετα χτύπησε με το μαχαίρι 14 φορές την άτυχη 32χρονη και παρόλα αυτά δεν κατάφερε να την αφήσει νεκρή.

Επιπλέον ο δράστης άφησε σημαντικά προσωπικά του ίχνη πίσω. Η άτυχη γυναίκα πάλεψε. Στα νύχια της υπάρχει το DNA του δράστη. Αυτό θα δείξει ποιος είναι, στην περίπτωση που ανήκει στο συγγενικό της περιβάλλον ή έστω θα αποτελέσει επιβαρυντικό στοιχείο σε περίπτωση εντοπισμού του.

Παράλληλα το γεγονός ότι κατάφερε στο θύμα του 14 μαχαιριές δείχνει είτε πάθος, είτε προσωπικό μένος.

Σε κάθε περίπτωση εάν δεν προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος ατόμου του στενού και φιλικού περιβάλλοντος της Δώρας Ζέμπερη, τότε οι έρευνες θα στραφούν κυρίως προς την εκδοχή της ληστείας μετά φόνου.

Αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Υπάρχει το ενδεχόμενο να την παρακολούθησε ο δράστης στο κοιμητήριο και όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κόσμος στο σημείο, να της επιτέθηκε για να την ληστέψει και να την μαχαίρωσε όταν η 32χρονη αντιστάθηκε», πρόσθεσε.

 

πηγη: www.madata.gr