Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της Μάγδας Φύσσα – «Να ξέρουν ότι το παιδί μου απλά κοιμήθηκε»

Σήμερα δύο χρόνια μετά από εκείνη την συγκλονιστική σκηνή, η Μάγδα Φύσσα είναι εκείνη που θα ανοίξει τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων στην δίκη που θα κρίνει εκ νέου την υπόθεση της δράσης της Χρυσής Αυγής.

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που υπό την προεδρία της σημερινής αρεοπαγίτη Μαρίας Λεπενιώτη έκρινε ομόφωνα ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Ήταν η μέρα εκείνη που με την παρουσία χιλιάδες κόσμου που είχε κατακλύσει την περιοχή γύρω από το Εφετείο η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα με σηκωμένα τα χέρια, σφιγμένες γροθιές και κοιτάζοντας προς τον ουρανό είχε φωνάξει : “ Παύλο, τα κατάφερες γιε μου!” μεταφέροντας το μήνυμα της δικαιοσύνης προς την κοινωνία, που περίμενε την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Και σήμερα δύο χρόνια μετά από εκείνη την συγκλονιστική σκηνή, η Μάγδα Φύσσα είναι εκείνη που θα ανοίξει τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων στην δίκη που θα κρίνει εκ νέου την υπόθεση της δράσης της Χρυσής Αυγής.

Η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών Σοφία Πανουτσακοπούλου θα καλέσει τη Μάγδα Φύσσα να καταθέσει όσα γνωρίζει για τη δολοφονία του γιου της από το μαχαίρι του χρυσαυγιτη Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος πρωτοδίκως έχει κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς κανένα ελαφρυντικό εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η μάνα-σύμβολο

Η Μάγδα Φύσσα, η οποία στα χρόνια που πέρασαν έχει αναδειχθεί σε μάνα σύμβολο στο πλαίσιο ενός διαρκούς αντιφασιστικού αγώνα ,έχει καταθέσει ότι το παιδί της σκότωσε μία εγκληματική οργάνωση και όχι μεμονωμένοι άνθρωποι σε τυχαίες συγκυρίες και συνθήκες. » Υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή και είναι στο Κοινοβούλιο. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν σπίτι μας και σκότωσαν το παιδί μας. Αυτό μπορούν να το καταλάβουν όλοι;” είχε πει στο πρώτο δικαστήριο , τον Οκτώβριο του 2015 ,όταν βρέθηκε στο βήμα του μάρτυρα .
Κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσης της Μαγδας Φύσσα είναι αμφίβολο αν ο δράστης της δολοφονίας θα επιλέξει να βρεθεί στο δικαστήριο καθώς στις προηγούμενες συνεδριάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν ζήτησε να μεταχθεί για να είναι παρών στην δίκη.

“Φτάνουμε στο Κρατικό. Βλέπω πολύ κόσμο απέξω, συγγενείς, φίλους. Μπαίνω τρέχοντας μέσα και βλέπω μπροστά μου δύο γιατρούς. Η γιατρός έκλαιγε. Έκλαιγε αλλά δεν μου έλεγε, άρχισα να τραβάω το παραβάν να δω τι γίνεται. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια. «Ο Παύλος έφυγε». Και είπα «Πώς είναι δυνατόν;». Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά, η Χρυσή Αυγή. Και μου λέει: «Υπομονή, τον έχουν πιάσει». Και ότι οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές και πως και εδώ έξω να γινόταν το κακό, δεν θα προλάβαιναν οι γιατροί. Στις πεντέμιση το απόγευμα μιλάγαμε και στις τρεις το πρωί βρήκα το παιδί μου με δυο μαχαιριές στο νεκροθάλαμο. Το παιδί μου όμως δεν τρόμαξε, για αυτούς που νομίζουν ότι τον τρόμαξαν το λέω, να ξέρουν ότι το παιδί μου απλά κοιμήθηκε. Ήταν ένας άγγελος. Προσπαθούσα να τον ζεστάνω.” είχε πει στην κατάθεση της στην πρώτη δίκη.

in.gr