Χαλάει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα. Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών θα τελειώσει την  από την Πέμπτη όπου σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει.

 

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, ειδικότερα την Παρασκευή και το Σάββατο. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα.

 

Την Τετάρτη (31/01) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα νότια και πρόσκαιρα στο Αιγαίο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα βόρεια.

Την Πέμπτη (01/02) αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και κυρίως στα δυτικά από το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση από τα δυτικά.

Την Παρασκευή (02/02) προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν μέχρι τη νύχτα σε όλη τη χώρα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, κυρίως οι ελάχιστες τιμές.

Το Σάββατο (03/02) ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα από τα βορειοδυτικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι στα δυτικά, βορειοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι, νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα δυτικά και βόρεια.

Πηγή:   madata.gr