Απόβαση Κρητικών στην Αθήνα με γουρούνες για τον νέο ΚΟΚ

Απόβαση στην Αθήνα πραγματοποιούν Κρητικοί, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιου που αφορά στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας με γουρούνες.

Υποστηρίζοντας ότι η γουρούνα είναι όχημα παντός τύπου, το οποίο στην Κρήτη χρησιμοποιούν και αρκετοί αγρότες, περισσότεροι από 100 Κρητικοί, μαζί με τις γουρούνες τους, επιβιβάστηκαν σε πλοία της γραμμής προκειμένου να δώσουν δυναμικό παρόν στην πανελλαδική διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για το πρωί στην πρωτεύουσα.

«Από το Ηράκλειο φεύγουμε 100 άτομα, ιδιώτες αλλά και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οχημάτων, για να πάρουμε μέρος στην πανελλήνια διαμαρτυρία στην Αθήνα. Εκεί θα βρεθούμε με τους υπόλοιπους ενοικιαστές και ιδιώτες της Ελλάδος και θα κάνουμε πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών ενώ θα ζητήσουμε συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost.gr, ο πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και μηχανών, Γιώργος Μπαμιεδάκης.

«Αυτή η οριζόντια απαγόρευση μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Μας κλείνει τα μαγαζιά, τα σπίτια με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μείνουν άνεργοι. Στην Κρήτη αρκετοί αγρότες χρησιμοποιούν τις γουρούνες για να κάνουν τις αγροτικές εργασίες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαμιεδάκης.

Η κυκλοφορία των συγκεκριμένων τετράτροχων αναμένεται να απαγορευτεί, καθώς ευθύνονται για πολλά ατυχήματα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες στα νησιά

 

πηγη: www.madata.gr