Το τάμα της Μαρίας Μενούνος σε μοναστήρι στην Ελλάδα μετά τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας της

«Μερικές φορές αμελούμε τον εαυτό μας και χρειάζεται να συμβεί κάτι να μας ταρακουνήσει για να καταλάβουμε την αξία της ζωής». Αυτό το μήνυμα, που αποτυπώνει τη δύναμη της ψυχής της στέλνει η Maria Menounos, η οποία τον περασμένο Ιούνιο υποβλήθηκε σε πολύωρη και επίπονη επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Μενούνος, ξάδελφος της Ελληνοαμερικανίδας παρουσιάστριας και ηθοποιού, μιλά για το τάμα που έχει κάνει στο Μοναστήρι της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, στη Μάνδρα Αττικής με την ελπίδα να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Η δημοφιλής παρουσιάστρια της αμερικανικής τηλεόρασης, έναν χρόνο μετά τη διάγνωση της μητέρας της Λίτσας με καρκίνο τετάρτου σταδίου στον εγκέφαλο, ανακάλυψε πως είχε έναν καλοήθη όγκο, επίσης στον εγκέφαλο. Συγκεκριμένα, η μαγνητική τομογραφία έδειξε πώς είχε μηνιγγίωμα, σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, το οποίο πίεζε τα νεύρα του προσώπου της. Ευτυχώς στην επέμβαση όλα πήγαν κατ’ ευχήν και αφαιρέθηκε το 99% του όγκου. Ωστόσο, υπάρχει μια πιθανότητα 6%-7% ο όγκος να ανασχηματιστεί και ο επανέλεγχος κρίνεται απαραίτητος.

«Με έσωσε η… μητέρα μου»

«Μερικές φορές αμελούμε τον εαυτό μας και χρειάζεται να συμβεί κάτι να μας ταρακουνήσει για να καταλάβουμε την αξία της ζωής. Το πιο σημαντικό αγαθό είναι η υγεία. Τα πρώτα συμπτώματα ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε είχα κάποιες ζαλάδες έντονους και επίμονους πονοκεφάλους, ενώ υπήρξαν και στιγμές στο στούντιο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της εκπομπής όπου δεν μπορούσα να διαβάσω το auto cue. Ισως τότε να μην είχα δώσει σημασία στα συμπτώματα αυτά, αν δεν μπαινόβγαινα στα νοσοκομεία για τις θεραπείες της μητέρας μου, η οποία δίνει τον δικό της αγώνα επιβίωσης ενάντια στον καρκίνο. Αν δεν ήμουν υποψιασμένη, θα έλεγα πως τα συμπτώματα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από μια υπερκόπωση. Όμως αυτό που με βασάνιζε ήταν πως τα συμπτώματα αυτά ήταν κοινά με αυτά της μητέρας μου. Θα μπορούσα να πω πως η ασθένεια της μητέρας μου με έσωσε, αφού, λόγω του δικού της προβλήματος κινητοποιήθηκα να κάνω μια σειρά εξετάσεων που εντόπισαν τον όγκο», δήλωσε η Μαρία στη Real, η οποία αυτό το διάστημα αναρρώνει στο σπίτι της, έχοντας σταματήοει τις εμφανίσεις της στην τηλεόραση.

Το τάμα
Πριν από λίγες ημέρες επικοινώνησε μαζί της ο ξάδελφός της προκειμένου να την ενημερώσει για το τάμα που έκανε στο μοναστήρι της Παναγίας Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα Αττικής τόσο για εκείνη όσο και για τη θεία του, Λίτσα, της οποίας η κατάσταση είναι πιο σοβαρή.
«Άναψα μια λαμπάδα και ευχήθηκα να πάνε όλα καλά και για τις δύο. Να ξεπεράσει η Μαρία αυτό το μεγάλο εμπόδιο, να της δώσει η Παναγία δύναμη και κουράγιο, να έχει γρήγορη ανάρρωση και να επιστρέψει γρήγορα στην καθημερινότητα της. Επέλεξα αυτό το μοναστήρι, πρώτον, γιατί η ξαδέλφη μου ονομάζεται Μαρία, όπως η Παναγία, και, δεύτερον, γιατί η Παναγία Γοργοεπήκοος, όπως δηλώνει και προσωνύμιο που φέρει, ακούει γρήγορα την προσευχή των πιστών και σπεύδει να τους ελεήσει. Τη θεωρώ θαυματουργή», εξηγεί ο χορογράφος-ηθοποιός Κωνσταντίνος Μενούνος και προσθέτει:
«Οταν της το είπα, με ευχαρίστησε και μου είπε να μην ανησυχούμε, ότι είναι γερή και ότι δεν θέλει σκεφτόμαστε πως δεν είναι καλά. Η Μαρία δεν θέλει να μας στεναχωρεί και πάντα θέλει να μας περνάει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Γι’ αυτό και δεν μας είχε μιλήσει αμέσως για το πρόβλημα υγείας της. Η Μαρία περισσότερο ανησυχεί για τους γονείς της παρά για τον εαυτό της. Ακόμη, της μετέφερα ότι ο κόσμος στην Ελλάδα ρωτάει για εκείνη και μου στέλνει μέσω διαδικτύου πολλές ευχές. Της προώθησα όλα τα μηνύματα για να τα διαβάσει. Συγκινήθηκε όταν της ανέφερα πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι, που, παρότι δεν τη γνωρίζουν, έχουν κάνει τάματα για εκείνη. Τους ευχαριστεί όλους όσοι προσεύχονται για αυτή». Τις επόμενες ημέρες ο Κωνσταντίνος θα επισκεφθεί ξανά το μοναστήρι στη Μάνδρα, προκειμένου να δώσει τα ονόματα της Μαρίας και της θείας του για να τα ευλογούν και να τα διαβάζουν στην προσευχή τους η γερόντισσα με τον κλήρο της.
Οπως αναφέρει, μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί όμως η Μαρία είναι βαθιά θρησκευόμενη και προσεύχεται καθημερινά. «Δεν αποκλείω να κάνω τάμα και στον Αγιο Νεκτάριο, που είναι ο προστάτης της Μαρίας αν χρειαστεί», τονίζει ο Κωνσταντίνος. Μάλιστα, η γνωστή Ελληνοαμερικανίδα τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε επισκεφτεί τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Νεκταρίου στο Λος Άντζελες για να προσευχηθεί για τη μητέρα της, που λίγο καιρό πριν είχε διαγνωστεί με καρκίνο.
«Ευτυχώς έχω μάθει ότι η Μαρία είναι πολύ καλύτερα. Βγαίνει συχνά για βόλτες περπατάει πολύ και προσπαθεί να μη στρεσάρεται, γιατί ήταν με μια βαλίτσα στο χέρι. Πλέον, θέλει μια πιο ήρεμη και ήσυχη ζωή. Αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει μια καμπάνια, για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τον καρκίνο, και θα διοργανώσει τηλεμαραθώνιο», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος.

Πηγή: www.gossip-tv.gr