Μητσοτάκης από Economist: Ετοιμαστείτε να επενδύσετε στην Ελλάδα

Κάλεσμα στον κόσμο της αγοράς να ετοιμάζεται για επενδύσεις στην Ελλάδα απεύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε στο Συνέδριο του Economist.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε μεταξύ άλλων πως, «προεξοφλώντας την πολιτική αλλαγή που αργά η γρήγορα θα έρθει, καλώ τον κόσμο της αγοράς από τώρα: Ετοιμαστείτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Φέρτε κεφάλαια, δουλειές, τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και εγώ θα εγγυηθώ ένα πλαίσιο σταθερότητας, χαμηλότερης φορολογίας, ανόθευτου ανταγωνισμού, λιγότερης γραφειοκρατίας. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όσα χρειάζεται για να πάρει η οικονομία μας μπροστά. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε. Το έχουμε ξανακάνει ως Έθνος, μπορούμε και τώρα. Με σχέδιο, σκληρή δουλειά και με όπλο την πίστη των πολιτών θα κάνουμε ξανά την Ελλάδα φάρο ανάπτυξης στην περιοχή μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και τα 5 βασικά βήματα τα οποία είναι έτοιμη να εφαρμόσει:

1. Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές με την εφαρμογή της Συμφωνίας Αλήθειας, του δικού μας δηλαδή Εθνικού Σχεδίου για την οριστική έξοδο από την κρίση.

2. Βελτίωση της ρευστότητας της οικονομίας, μέσω δράσεων για την επιστροφή καταθέσεων, τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων.

3. Εμπροσθοβαρής εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην κατεύθυνση της αύξησης της εξωστρέφειας και των επενδύσεων.

4. Αλλαγή του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής, με μείωση φόρων και δαπανών και αποτελεσματικότερο Κράτος, με ταυτόχρονη διεκδίκηση τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από τώρα, όχι από το 2023.

5. Αποσαφήνιση των παρεμβάσεων μείωσης του δημοσίου χρέους, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά του με μεσοπρόθεσμα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% του Α.Ε.Π., όχι στο 3,5% του Α.Ε.Π., που έχει αποδεχθεί η σημερινή κυβέρνηση.

πηγη:www.newsbomb.gr