Λιβύη: Ένοπλοι επίτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ

Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κοντά στη Ζαουίγια της Λιβύης, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας της πόλης.

Η πηγή αυτή δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει άμεσα εάν η επίθεση αυτή προκάλεσε θύματα μεταξύ των επτά μελών της αποστολής.

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στη Λιβύη Πίτερ Μίλετ επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκε μια επίθεση σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Είμαι θορυβημένος από την επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής της Manul (σ.σ. της Αποστολής του ΟΗΕ για την Υποστήριξη της Λιβύης). Ελπίζω ότι όλοι είναι ασφαλείς», έγραψε.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Manul άμεσα για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες και οι διπλωμάτες που υπηρετούν στη Λιβύη γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων κι απαγωγών.

Το 2014 οι περισσότερες διπλωματικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Ηνωμένων Εθνών, εγκατέλειψαν τη χώρα εξαιτίας της αναζωπύρωσης της βίας.

Η Manul έκτοτε έχει μεταφερθεί στην Τύνιδα, όμως τα μέλη της φέρνουν συχνά σε πέρας αποστολές στη Λιβύη.

 

πηγη:www.newsbomb.gr