Κουντουρά: Εθνική υπόθεση ο τουρισμός

«Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και πρωταγωνιστής στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στη Ρόδο, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά επισημαίνοντας ότι παράγει σχεδόν το 20% του ΑΕΠ.

Η υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, το δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και φορέων του νησιού. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του τουρισμού και τα τοπικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Κουντουρά, μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, μεταξύ άλλων συζητήθηκε η ανάγκη αναστολής του τέλους διανυκτέρευσης, οι νέες τάσεις στην κρουαζιέρα, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, οι δασικοί χάρτες, η υπερφορολόγηση του τουρισμού κ.α . Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την υπουργό Τουρισμού για την συνεργασία που έχει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία συνεργασία εξαιρετική και σε καθημερινή βάση.

Η υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε ιδιαιτέρως εποικοδομητική την συνάντηση εργασίας και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού οι οποίες έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αύξηση που σημειώθηκε στον τουρισμό το 2015 και το 2016 ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι και το 2017 η σεζόν εξελίσσεται πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα.

«Πετύχαμε ως κυβέρνηση και είμαστε ικανοποιημένοι με την πολιτική μας να προβάλουμε την Ελλάδα ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό και μπορούμε να μιλάμε σήμερα για τουρισμό 365 ημερών τον χρόνο, πράγμα που είναι και ο στόχος μας» τόνισε η κ. Κουντουρά.

Αναφέρθηκε επίσης στο σημαντικό έργο που έχει γίνει με την κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, στην υλοποίηση των δορυφόρων λογαριασμών που αποτελούν χρήσιμο εργαλείο και στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

Ερωτηθείσα για το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανασταλεί η εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης -αίτημα που τέθηκε από το σύνολο των εκπροσώπων των τοπικών φορέων- η κ. Κουντουρά τόνισε ότι «εάν και εφόσον τα δημοσιονομικά της χώρας το επιτρέπουν τότε το θέμα θα επανεξεταστεί». Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο είπε η υπουργός Τουρισμού ενώ αναφορικά με την επένδυση του γκολφ Αφάντου επεσήμανε ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο αφού λύθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν και ότι θα ξεκινήσει σύντομα η υλοποίηση της.

πηγη www.cnn.gr