Η απάντηση του Μπογδάνου για την απόλυση από τον ΣΚΑΪ: «Ραντεβού στα ειδησάδικα!»

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η απόλυση του από τον ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφοςΚωνσταντίνος Μπογδάνος έδωσε την δική του απάντηση για το περιστατικό, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Στο μήνυμά του ο δημοσιογράφος αφήνει αιχμές για την απόλυσή του αλλά και για την αντίδραση του Μαξίμου. Αναλυτικά αναφέρει:

Κατόπιν όχλησης Μαξίμου, ο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε σε “δήλωσή” μου χαρακτηρίζοντάς την “ανάρμοστη” και “αδόκιμη”, ενώ με εγκάλεσε για “παραπληροφόρηση”. Η διατύπωσή μου (και όχι δήλωση), όμως, βασίζεται σε ρεπορτάζ (μεταξύ άλλων και της Καθημερινής), γεγονότα, στοιχεία – θα αναρτηθούν σε πλήρη έκταση στο marketnews. Ζήτησα από τον σταθμό να υπερασπιστώ σήμερα ό,τι είπα χθες, έστω συνοπτικά. Αυτό κρίθηκε μη επιτρεπτό και αντίθετα μου ζητήθηκε να εμφανιστώ στην εκπομπή κανονικά χωρίς να κάνω καμία αναφορά στα χθεσινά. Απάντησα ότι η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπει κάτι τέτοιο, μου ζητήθηκε παραίτηση, δεν την έθεσα στη διάθεση του καναλιού, συνεπώς η συνεργασία διεκόπη με πρωτοβουλία της εργοδοσίας.

Δεν διαγράφω τα καλά, ούτε τσουβαλιάζω τα άσχημα τόσων ετών στο Φάληρο – και δεν χρειάζομαι το σήμα της ΕΣΗΕΑ (που αδιαφορεί για την “καθ’ υπόδειξιν” απόλυσή μου) για να αγωνίζομαι για την αλήθεια, όπως την αντιλαμβάνομαι με νου, ψυχή και τιμιότητα.

Ευχαριστώ από καρδιάς γνωστούς και αγνώστους για την συγκινητική στήριξη από χθες, αλλά και διαχρονικά – το ΣΚΑΪ στις 3 έκλεισε τον Ιούνιο με 14.5% Μ.Ο. τηλεθέασης.

Ραντεβού στα ειδησάδικα!

Νωρίτερα, στην παρουσίαση της καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής «ΣΚΑΪ στις 3», βρέθηκε ο δημοσιογράφος του σταθμού Νίκος Υποφάντης, ο οποίος αποκάλυψε τι του είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και διάβασε τη σύντομη ανακοίνωση του καναλιού για τη λήξη της συνεργασίας. Το σχόλιο του δημοσιογράφου ήταν: «Έτσι είναι η ζωή, η ζωή συνεχίζεται». Παράλληλα, το κανάλι ανακοίνωσε:

Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει ότι δεν θα συνεχίσει την συνεργασία του με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη νέα τηλεοπτική περίοδο. Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τη μέχρι σήμερα συνεργασία.

Μπογδάνος: Τον Παπαδήμο τον χτύπησαν πρώην σύντροφοι του Έλληνα Πρωθυπουργού

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στον ΣΚΑΪ, την Τρίτη, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος προχώρησε σε μια δήλωση που συζητήθηκε έντονα και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Ειδικότερα, ανέφερε ότι πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο βρίσκονται «πρώην σύντροφοι» του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, ο δημοσιογράφος σχολίασε:

Όσο για την επίσκεψη, είναι ένα μήνα και μία εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει “είστε καλά”. Θέλουν, λοιπόν, κάποιοι να πάει ο πρωθυπουργός σε αυτούς που καίγονται;.

Η αντίδραση του ΣΚΑΪ

Άμεση ήταν η αντίδραση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο οποίος, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ζήτησε συγγνώμη και τόνισε ότι «ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού».

«Ο ΣΚΑΙ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο ΣΚΑΙ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου, υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις.

Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΙ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης».

Επιμένει ο Μπογδάνος

Παρά τη «θύελλα» αντιδράσεων ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος όχι μόνο δεν πήρε πίσω όσα ανέφερε αλλά επανήλθε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για το κανάλι του.

« Η ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΚΑΪ για μένα δεν αναφέρει καν τι είπα. Είπα, λοιπόν, ότι τον Παπαδήμο τον χτύπησαν ΄πρώην σύντροφοι’ του Τσίπρα» έγραψε ο δημοσιογράφος την Τρίτη.

πηγη: www.cnn.gr