Έρχεται νομοθετική ρύθμιση με προσλήψεις για να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών

Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού με ευθύνη του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων, σκοπεύει να καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση, προκειμένου να λυθεί το συντομότερο δυνατό η αφόρητη κατάσταση που επικρατεί σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω του μεγάλου όγκου σκουπιδιών από την πολυήμερη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Κατά τη χθεσινή νυχτερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση υιοθετώντας και το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκανε λόγο για πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για το θέμα των συμβασιούχων καθαριότητας στους ΟΤΑ:

«Μετά από τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, την Δευτέρα στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν στην καθαριότητα, θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού. Μιλάμε για διαγωνισμό ο οποίος θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ.

Θέλω επίσης, να πω ότι όσοι πίστευαν ότι με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα μας βρουν απέναντι.

Νομίζουμε ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και θέλουμε να καλέσουμε την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθώς και την ΚΕΔΕ, ο καθένας από τη μεριά του, να συμβάλουν έτσι ώστε, πολύ γρήγορα, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί ο Πάνος Σκουρλέτης βγήκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε διάλογο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών.

πηγη:www.newsbeast.gr